8 Redenen voor iedereen om skiles te nemen

Natuurlijk is er een voor de hand liggende reden om skiles te nemen. De techniek verbetert, een nieuw niveau wordt bereikt en de mogelijkheid ontstaat om op nieuw terrein te skiën. Een beterde skitechniek vergroot het zelfvertrouwen. Er is meer dan dat. Skiën onder begeleiding van een skileraar zorgt voor een zorgeloze dag op de piste en laat je het skigebied ervaren zoals geen enkele pistekaart dat kan. Hieronder vind je hoe je dat doet.

1. Een betere techniek zorgt voor frisse benen
Ook als mensen zich goed voorbereiden op een skivakantie en dus super fit zijn kunnen ze hun energie snel verspillen met een slechte techniek. Bijvoorbeeld met het bovenlichaam van links naar rechts swingend alsof ze al in de après-ski staan te dansen. Voor de lunch is dan de kracht in de benen al verdwenen en moet er een pauze worden ingelast.

Ongeacht op welk niveau er geskied wordt, een betere techniek betekent altijd meer controle en minder kracht. Er hoeft minder snel gestopt te worden en er wordt meer geleerd.

2. Vermijd lange rijen bij de lift
Vooral tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie ontstaan er lange rijen bij de liften. Tijdens de skiles neem je alleen de liften die rustig zijn en indien mogelijk hoef je zelf helemaal niet in de rij te staan. De speciale doorgangen die er zijn, zijn er alleen voor de skileraar en zijn gasten. Minder wachten betekent meer skiën en dus sneller leren.

3. Geniet van dagen met slecht weer
We gaan op wintersport vanwege dat witte spul waar we zo gek op zijn, maar dat moet wel ergens vandaag komen. Dat betekent dat een groot deel van het seizoen de wolken voor de zon hangen en het sneeuwt.

In dat geval is het zicht minder goed en heb je een goede techniek nodig om lekker te kunnen skiën. Tijdens de skiles volg je de sporen van de skileraar. Op die manier kun je oneffenheden op de piste zien aankomen. Je kunt met techniek blijven skiën daar waar de meesten op een langzaam tempo naar beneden komen, bang voor wat er komen gaat.

4. Een gezellige dag
De beleving delen is onderdeel van het plezier. Een skiles boeken betekent niet alleen leren skiën, maar ook een gezellige dag hebben. Voor diegene die alleen op vakantie zijn is dat natuurlijk een groot voordeel, maar ook voor families kan het zorgen voor veel extra gespreksstof. Het kan je leven veranderen. Verliefd worden op de skileraar is een cliché, maar het gebeurt écht.

5. Vind de beste sneeuw
Wintersporters komen natuurljk voor de sneeuw. Ze willen iedere dag de beste pistes, ongeacht het weer. En daar kun je best een beetje hulp bij gebruiken.

Diegenen die off-piste willen skiën kunnen het beste op pad gaan met een getrainde professional die weet hoe hij en zijn gasten zich het beste kunnen gedragen in het gebied. Zelfs als het al dagen niet gesneeuwd heeft kan hij nog voldoende verse sneeuw vinden. Ook op de piste weet de skileraar de ijzige stukken en de gedeelten waar de zon niet schijnt te vermijden.

6. Een goede lunch
De lunch is voor veel skiërs een belangrijk onderdeel van de dag. Een authentieke kaasfondue of een extra grote hamburger mag natuurlijk niet ontbreken. Een skileraar weet precies waar je die kunt vinden en reserveert een tafel voor zijn gasten.

7. Geen gedoe met ski’s en skischoenen
Weet jij wat je DIN instellingen zijn of welke ski het best bij jouw skistijl past? De informatie die je kunt geven aan de skiverhuur is beperkt. Hierdoor kan het gebeuren dat het materiaal dat je meekrijgt niet het beste voor je is. De skileraar kan je helpen duidelijkheid te verschaffen in de veelheid aan materialen en het beste advies geven. Net andere skischoen kan al een wereld van verschil betekenen.

8. Leer over de bergen
Je weet pas echt waar je skiet als je een dag met een skileraar hebt geskied. In de skilift vertelt hij je over alles wat je ziet. Welke pistes zijn het beste in de ochtend te skiën en welke in de middag?

Welke voordelen hebben jouw gasten als ze een dag met jou onderweg zijn geweest?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren