Achterom kijken op de piste veroorzaakt botsingen

Tijdens je werk op de berg ben je constant bezig met je gasten. Je wilt dat ze het skiën of snowboarden nog beter leren. Je geeft ze de juiste aanwijzingen mee en skiet voor ze uit. Alleen door achterom te kijken kun je zien of ze de aanwijzingen begrijpen en goed uitvoeren. Te lang achterom kijken kan gevaarlijk zijn. In Lech kwam het deze week tot een ongeluk.

Op de drukke skipistes moeten we constant goed opletten. In Lech werd deze week duidelijk dat een moment van onoplettendheid kan leiden tot een botsing. ‘s Ochtends vroeg skiet een skileraar met zijn gasten vlak boven het dalstation van de Weibermahdbahn. Wanneer de 34-jarige skileraar zich kort omdraait om naar zijn gasten te kijken komt hij met een 78-jarige man uit Duitsland in botsing. De 78-jarige stond op dat moment stil op de piste. Aan de botsing hield de man een blessure over aan beide knieën. (Bron: vol.at)

Kijk alleen als het langzaam gaat
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker op de skipistes weet je nooit precies waar de mensen vandaan komen. Het ene moment is de piste voor je helemaal leeg en kort daarna ziet het er zwart van de mensen. Als sneeuwsportleraar ontkomen we er niet aan dat we achterom moeten kijken.

Neem voordat je achterom kijkt de omgeving voor je goed in je op. Kijk vervolgens alleen achterom als je tempo laag ligt en niet langer dan twee seconden. Wil je echt even goed de tijd nemen om iemand te zien skiën of snowboarden doe dat dan in een afdalingen waarin je gasten één voor één naar beneden komen en jij stilstaat aan de zijkant van de piste.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren