10 dingen die je leerlingen moeten weten voor hun skiles

Ongeacht of iemand voor het eerst op ski’s staat of al heel goed kan skiën en zijn techniek wil verbeteren, iedereen heeft baat bij een professionele skiles. We willen dat onze gasten de piste vol vertrouwen betreden en de sport op een nieuw niveau ontdekken. Beginners, lichtgevorderden en experts krijgen tijdens een skiles de kans om iets nieuws te leren. Voor mensen hun skiles boeken willen we dat ze een aantal dingen begrijpen.

1. Het is een levensstijl
De skiles kan je leven veranderen. Skiën of snowboarden is meer dan een sport, het is een manier van leven waar je op verliefd kan worden en die je hele leven blijft.

2. Skiles is leuk
Een skileraar is er altijd voor jou. Hij helpt je bij iedere stap die je moet maken zodat je een leuke tijd in de bergen hebt.

3. Neem actief deel aan de les
Bij skiles ontstaat er een band tussen leerling en leraar. Skileraren geven niet iedereen dezelfde les dus communiceer met de leraar zodat hij beter begrijpt hoe hij jou op de beste manier kan helpen. Een skileraar vindt het fijn als zijn gasten vragen stellen, betrokken zijn en hem laten weten hoe hij de beste beleving kan creëren.

4. Sta er voor open
Sta overal voor open en heb geen verwachtingen. Op die manier zul je de les het beste ervaren. Geniet van het leerproces en neem ieder moment in je op van de interactie met je skileraar, het buiten zijn in de winter en de sensatie van het glijden over de sneeuw.

5. Draag dat wat past
Vermijdt het lenen van de skischoenen van je vrienden. Koop of huur skischoenen die passen. Goed passende skischoenen zijn essentieel voor een goede ski-ervaring.

6. Één sok en één voet
Er gaat niks anders in je skischoen dan je voet en een sok. Het dragen van een extra paar sokken of je thermo-ondergoed in je skischoenen proppen geeft vervelende drukpunten op je voet of onderbeen. De sneeuwvanger die in je skibroek zit moet over je skischoen en niet erin.

7. Oefening baart kunst
Verwacht niet dat je na één les kunt skiën. Plan meerdere lessen en neem de tijd voor het leerproces.

8. Heb vertrouwen
Iets nieuws leren kan een hele uitdaging zijn, maar de kennis en kunde van je skileraar zal er voor zorgen dat de fantastische wereld van de wintersport voor je open gaat of groter wordt.

9. Pas je kleding aan
Denk er bij het aantrekken van je kleding over na wat voor weer het boven op de berg is. Wind, bewolking, zon en sneeuw hebben invloed op de gevoelstemperatuur. Door het dragen van verschillende lagen kun je tijdens de les iets uittrekken als je het te warm krijgt.

10. Informeer bij de lokale inwoners
Maak gebruik van de ervaring van de lokale bewoners. Vraag bij de skischool na wat het weer gaat doen de komende dagen en waar je het beste je materiaal kunt huren. Tijdens je les zal je skileraar je kunnen vertellen waar je het best kunt eten en waar de leukste après-ski plaatsvindt.

Heb jij wel eens een leerling gehad die deze tips goed had kunnen gebruiken?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren