Bud (85) inspireert zijn leerlingen en collega skileraren

Als de zon boven de bergtoppen van Cambridge verschijnt, bereiden de skileraren van het Amerikaanse skigebied Smugglers’ Notch Resort zich voor op de dag. Een routine die zestig jaar geleden begon. In de loop der jaren zijn er dingen verandert, maar het meeste is hetzelfde gebleven net als sommige gezichten.

Skileraar Bud Conger heeft negenenvijftig seizoenen in zestig jaar meegemaakt. Het seizoen dat hij er niet was diende hij als militair in Korea. De afgelopen tweeënvijftig jaar is Conger onderdeel geweest van de skischool waar hij tot op de dag van vandaag skiles geeft.

“Hij staat altijd als eerste klaar om zijn lessen te geven,” zegt collega skileraar Glen Findholt.

Inspirerend
Conger is 85 jaar. Hij begon met lesgeven in 1964 en sloeg sindsdien geen enkel seizoen over. “Dit is geen werk,” zegt Conger. “Als je iets doet wat je leuk vindt, voelt het niet als werken.”

Collega skileraren uit Smugglers’ Notch Resort, die ook op leeftijd zijn, hebben bewondering voor Conger zijn houding ten opzichte van de sport. “Wetende dat hij twintig jaar ouder is dan ik en dit nog steeds doet, je kunt daar alleen maar geïnspireerd door raken,” zegt Conger’s collega Sherm White.

Een voorbeeld voor zijn kleinzoon
Conger zijn toewijding aan de sport heeft zijn kleinzoon geïnspireerd om in zijn opa’s voetstappen te treden. “Hij skiet nog steeds met gemak een moeilijke zwarte piste. Dat is onvoorstelbaar,” aldus de kleinzoon Brendan Ketcham over zijn opa.

Ketcham geeft sinds vijf jaar les in het skigebied en groeit op naast zijn opa. Hij is er van overtuigd dat ook hij dit vak lang zal blijven uitoefenen. “Mijn doel is het om skilessen te geven op het hoogste niveau. Ik heb het gevoel dat ik een hoge kwaliteit standaard moet nastreven,” zegt Ketcham. De hoge kwaliteit vertaald zich in moeiteloos lesgeven en dat generaties lang.

Hij heeft er echt plezier in
“Hij is te gek,” zegt beginner Karrie McKuster. “Hij is heel goed in wat hij doet en is niet bang om te vertellen wat ik anders moet doen.” McKuster nam skiles tijdens haar vakantie samen met de familie. In slechts een middag heeft ze niet alleen leren skiën, maar kan ze ook vertellen wat de drijvende kracht is achter Conger zijn toewijding aan het lesgeven. “Je kunt zien dat hij er echt plezier in heeft,” zegt ze. “Ik zou het fantastisch vinden om net zo lang als hem te kunnen skiën.”

Conger doet wat hij leuk vindt om te doen. Voor zijn leerlingen is hij een inspiratie en het levende bewijs dat het skiën een sport voor het leven kan zijn.

“Hij geeft ons hoop,” zegt collega Randy Drapper. “Bud is bijzonder. We mogen van geluk spreken dat hij bij ons in Smugglers’ Notch zijn lessen geeft.”

Zie jij jezelf al lesgeven op je vijfentachtigste?

Bron: mynbc5.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren