Het belang van een goede skishow

Bijna ieder skidorp heeft een skishow. Onder begeleiding van luid spelende muziek komen de snowboard- en skileraren sierlijk synchroon de piste af. Naast de demonstraties van de skischool zijn er vaak nog tal van andere spectaculaire vertoningen te bewonderen. Leuk voor de toeristen, maar er zit meer achter.

Entertainment
Voor de start van de show staat de moderator al voor het reeds aanwezige publiek te verkondigen welke spectaculaire demonstraties er die avond te zien zijn. De DJ draait opzwepende muziek en de mascottes van de skischool en het skigebied lopen langs het publiek om sfeer te creëren.

Onder het genot van een beker glühwein of warme chocolademelk bekijken de gasten hoe de skileraren rakelings langs elkaar skiën en hoe de snowboardleraren de meeste bijzondere piste trucks uitvoeren. Er wordt geskied op één ski, met drie leraren op één paar ski’s en met vuurwerk dat achter uit de ski’s komt. Hoe spectaculairder de afdalingen hoe luider het publiek laat horen wat ze van de show vinden.

De skishow wordt afgesloten met een vuurwerkshow die niet zou misstaan tijdens de jaarwisseling. Alles staat in het teken van entertainment. De aanwezige toeristen moeten een avond beleven die ze niet snel meer zullen vergeten en een die ze volgend jaar nog een keer willen beleven.

Skishow Skischule Obergurgl

Reclame voor de skishool
Naast dat een goede skishow een hoog entertainmentgehalte bevat wordt ook de deelnemende skischool onder de aandacht gebracht. De bezoekers van het wintersportdorp zien wat de sneeuwsportleraren uit het dorp kunnen. Na het zien van de verschillende demonstraties, die sierlijke en zonder enige moeite worden uitgevoerd, zou het zomaar kunnen dat mensen de volgende ochtend bij de skischool staan om met één van de leraren uit de skishow een dag de piste op te gaan.

Er is nog meer te doen
Wat is een betere manier om de verschillende activiteiten die het dorp rijk is onder de aandacht te brengen dan ze simpelweg te demonstreren? De show wordt gestart met piste bully’s die vlak voor het publiek langsrijden terwijl er wordt verteld dat er ieder woensdagavond de mogelijkheid bestaat om een stukje mee te rijden. Halverwege de show verschijnen er ineens twee paragliders uit de lucht die op de skipiste landen. En uiteraard wordt er vermeld dat deze activiteit ook voor de toeristen te boeken is.

Horeca
Direct naast de piste waar de skishow plaatsvindt staat een après-ski bar. Hier kunnen de toeschouwers iets te drinken halen voor, tijdens en na de skishow. Een skishow trekt al gauw een paar honderd toeschouwers die een leuke extra omzet genereren voor de locale bar. En ook nu wordt er tijdens de skishow vermeld dat de beste glühwein uit het dorp daar gekocht kan worden.

Skishow Fire & Ice Kronplatz

Hoe groter hoe beter
Skishows bestaan al lang niet meer uit een paar skileraren die synchroon de piste af komen. Het moet steeds groter, gekker, sneller en gevaarlijker zijn. Skischolen zijn constant bezig om de skishow te vernieuwen. Toeristen die al eerder zijn komen kijken willen iets nieuws zien.

Er worden tegenwoordig dubbele salto’s gesproken, twee snowboarders delen één snowboard en komen al carvent naar beneden, er wordt geskied op stelten van een paar meter hoog, er worden ingewikkelde demonstraties geskied waarbij de skileraren op één ski skiën, er staan meerdere skileraren op één paar ski’s, er wordt door brandende hoepels heen gesproken en ga zo maar door. Een grote uitdaging voor de organisatie en de snowboard- en skileraren, maar fantastisch om te zien voor de toeristen.

Skishow “Schneetreiben” St. Anton am Arlberg

Doe jij mee aan een skishow? 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren