De bucketlist van een Sneeuwsportleraar!

Het leven van een ski-/snowboardleraar is natuurlijk al een droom. Dat betekent echter niet dat wij niet lekker verder kunnen dromen over wat we allemaal nog meer zouden kunnen doen. Go big or go home met deze bucketlist voor skileraren. 

Van skitouren en overnachten in de (Oostenrijkse) bergen, tot lesgeven op het zuidelijk halfrond. Inspiratie genoeg!

Op deze bucketlist vind je de dromen van onze eigen bloggers. Hoeveel kun jij er al afstrepen en wat staat er nog op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de comments en inspireer ons en onze volgers met nieuwe dromen!

Bucketlist

  1. 1. Heliskiën 

Hoe gaaf is dit!? Tijdens heliskiën word je met een helikopter naar de meest gave en afgelegen hellingen gevlogen. Hier trek je gegarandeerd de eerste sporen in de verse sneeuw. 

  1. 2. Skitour met overnachting in een afgelegen berghut 

Niets is leuker dan jouw rugzak pakken voor een overnachting in de bergen. Trek er met vrienden op uit en plan een meerdaagse tourtrip in jouw favoriete gebied. 

2.2. Kleine toevoeging: bepaalde tracks skitouren
Bij één van onze bloggers leeft nog altijd de droom om de Olperer Spitze op de Hintertuxer Gletscher te beklimmen. Helemaal op de top een glaasje champagne te drinken, naar beneden te klimmen en vervolgens tot beneden in het dal te skiën. Top!

  • 3. Skiën en touren in Japan/ Fins Lapland/ Canada/ Antarctica 

Uiteraard staan er op onze lijst nog heel wat spots waar bij graag zouden willen skiën. Wat lijkt jouw een toffe plek? 

  1. 4. Lesgeven in Nieuw-Zeeland 

Als het bij ons winter is, is het zomer in Nieuw-Zeeland. Door ook les te geven op het zuidelijk halfrond kun je dus het jaar rond op de latten staan! Hier heb je wel minimaal een Landes diploma voor nodig.
Btw. Australië of Argentinië zouden we ook niet vervelend vinden ;-).

  • 5. Telemarking 

Een nieuwe sport proberen is natuurlijk altijd leuk. Als die sport dan ook nog eens in de sneeuw is, is dat natuurlijk nóg leuker! Bij deze intensieve tak van sport kom je zeker weten voor een uitdaging te staan, succes. Of ben je al een kei in telemarking? Stuur dan zeker even een fotootje in!

  1. 6. Paragliding-skiën 

De naam zegt het eigenlijk al. Hier wordt een combinatie gemaakt van paragliden en skien. Op internet zijn er genoeg spectaculaire filmpjes te vinden van waaghalzen die deze sport beoefenen. Is het ook iets voor jou? 
Pas op dat je niet in de bomen belandt!

  1. 7. Staatliche geprüfte Skilehrer worden 

Er is natuurlijk niets mis met een beetje ambitieus zijn. Jezelf blijven ontwikkelen hoort hier natuurlijk bij. Stop dan ook zeker niet na het behalen van jouw anwarter maar ontwikkel jezelf door tot misschien wel Staatliche geprüfte Skileher. 

8. Je eigen skischool beginnen

Hier was Stefan van Snowsports Westendorf ons al voor. Wat een droom! Je eigen skischool in de Alpen. Een mooi streefpunt voor de toekomst, zouden wij zeggen. Het mooiste lijkt ons om dit in de zomer te combineren met bepaalde outdoor sports.

Dit zijn onze grootste dromen! Hoe zit het met die van jou? Wij zijn benieuwd!

Omslagfoto: Mountain Sports Zillertal

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren