De eerste indruk bij je gasten

Een eerste indruk kun je maar één keer maken – dit geldt uiteraard ook voor de ski-/snowboardleraar. Heel cliché natuurlijk, maar niet minder waar. Vaak zien gasten je maar heel even voordat zij hun kinderen aan je meegeven. In die paar minuten tijd wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat ouders hun kinderen met een gerust hart achter laten. In deze blog lees je hoe je hier in een paar stappen voor kunt zorgen. 

Rise and shine

De frisse berglucht en de zon de hele dag op je toet doen natuurlijk wonderen. Als skileraar sta je er met je gebruinde koppie stralend bij toch!? De doorgewinterde skileraar zal hier vast om lachen. De feestjes, korte nachten en ongezonde maaltijden helpen namelijk niet echt bij aan een stralende look. Toch kunnen deze twee werelden prima samengaan. Alleen al omdat wij de leukste baan ter wereld hebben, staat een stralende lach permanent op ons gezicht!

Zorg dat je na een iets te gezellige avond een frisse douche neemt en zet de wekker 5 minuutjes eerder zodat je voldoende tijd hebt in de ochtend. Een skileraar met zijn pijpen half in de skischoenen, omdat hij anders te laat is, staat erg slordig. Als je op tijd op de verzamelplaats staat met jouw skischoenen dicht en jouw pak netjes aan, scoor je direct punten (bij zowel je baas als je gasten). Zorg er wel voor dat jouw pak er ook fris uitziet. Glühwein vlekken op jouw pak zijn natuurlijk geen goede reclame voor de skischool en voor jou. 

Voorbereiding is key 

Buiten een frisse en goed verzorgde uitstraling helpt een goede voorbereiding ook aan het maken van een goede indruk. Vraag de dag van tevoren even na wat de namen van jouw gasten zijn. Door de gasten persoonlijk te kunnen aanspreken scoor je bij voorbaat pluspunten. Een andere tip is het checken van de geboortedatum. Het is niet alleen handig om de leeftijd van jouw gasten te weten, maar ook of ze toevallig die week jarig zijn. Een echte attente skileraar maakt hier natuurlijk een momentje van. Geloof me, hier scoor je punten mee! 

Last but not least

Stel jezelf voor. Het klinkt natuurlijk heel vanzelfsprekend, maar is daarom zeker niet minder belangrijk! Zorg dat je je altijd even goedvoorstelt. Zet je bril af, trek even je handschoenen uit en geef altijd een stevige hand (oké, dit seizoen natuurlijk even niet!). Dit zorgt ervoor dat mensen ook echt zien wie er achter die grote skibril schuilgaat. Probeer ook altijd met iedereen even een kort praatje te maken, dan wordt het al gauw wat persoonlijker! Zo hebben gasten vaak wat meer vertrouwen in jou als skileraar en zorgt het ervoor dat je toch een band creëert (wat aan het eind van de week weer kan resulteren in een leuk zakcentje -> voor meer info over fooi, klik hier

Michi's Schischule

Maar voordat je jezelf even voorstelt en een praatje maakt met de ouders, stel je je natuurlijk even voor aan jouw leerling! Heb je te maken met wat kleinere kinderen? Ga dan even op een knie zitten zodat je op gelijke hoogte zit met het kind. Deze benadering maakt jou als skileraar toch net wat minder ‘spannend/eng’. Maak ook gelijk even een praatje met jouw pupil. Vind hij/zij het spannend of juist heel erg leuk? Zo kan je vast een beetje pijlen hoe jouw leerlingen erin staan en of er eventueel kinderen zijn die wat extra aandacht nodig hebben. Ouders vinden het vaak ook leuk om te zien dat jij meteen met jouw volle aandacht een leuk praatje maakt met je nieuwe leerling. 

Met deze punten staat jou niets meer in de weg. Het kan alleen nog maar een heerlijke dag worden waar eenieder in het druilerige Nederland jaloers op zal zijn! Veel plezier! 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren