De zin en onzin van de vroege sneeuw

Het heeft gesneeuwd! Wintersportend internet ontplofte deze week. Alle wintersport-minded websites bombarderen je letterlijk met de mooiste witte webcam beelden, jaloers makende teksten en natuurlijk kwamen ook de eerste videobeelden uit de sneeuw in de alpen al onze kant op. Door de digitale media word deze eerste sneeuw dus lekker uitvergroot. Het geeft ons het idee dat de winter nu al is begonnen. Gelukkig voor de lokale bewoners in de alpen is dat nog niet het geval, maar de winter komt er wel degelijk aan! Als het nog geen winter is, heeft deze sneeuw dan wel zin?

Voor in de dalen maakt het inderdaad weinig uit, die zijn er nu al weer groen. Het duurt ook nog een paar maanden voordat het daadwerkelijk winter is. De zon staat nog hoog en de nul graden grens ligt al weer op een voor de tijd van het jaar normale 3000 meter. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze webcam beelden van Serfaus. ‘s Ochtends vroeg nog helemaal wit en tegen het eind van de dag zijn de groene weides al weer zichtbaar.

Servais Webcam

Servaus Webcam

Gelukkig voor ons helemaal geen probleem, de winter is nog ver weg en voor een goede basis in het dal is het ook nog veel te vroeg.

Prima voor de gletschers
Voor de gletschers is deze september sneeuw wel een welkome verrassing. De gletschers hebben een zware zomer achter de rug en lagen er erg schraal bij tijdens de eerste skilerarenopleidingen van dit seizoen. Door deze sneeuw kunnen de piste’s langzaam maar zeker worden klaargemaakt voor het herfst skien.

Sneeuw als marketing tool
Deze sneeuwval is voor de skigebieden en –scholen, en dus ook voor ons, wel van groot belang. De Sneeuw mag dan snel wegsmelten maar de beelden blijven wel in ons hoofd hangen. De skigebieden en de lokale VVV’s hebben de sneeuw op alle sociale media laten zien. Het moet bij de gasten natuurlijk flink gaan kriebelen. Slimme hotel en pension eigenaren hebben direct al hun klanten een nieuwsbrief gestuurd met een lekker makende titel en een actuele sneeuw foto! Iedereen moet worden wakker geschud met natuurlijk maar één doel: de wintersportvakantie moet worden geboekt.

Al met al is deze eerste sneeuw dus erg belangrijk voor de boekingen van komend seizoen. De skischolen zijn er zeker mee aan de slag gegaan.

Heb jij je skischool betrapt op een nieuwsbrief of een bericht op facebook?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren