Dit moet jij weten voordat jij je goggle poetst

Bij het schoonmaken van jouw ski- en zonnebril zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Marien Klootwijk, van Mariener eyewear gaf een aantal goede tips om jouw goggle schoon en krasvrij te houden.

Poetsen

Krassen op een goggle zijn snel gemaakt, daar weten wij helaas alles van. Leg jouw bril dan ook nooit neer op de kant van de lens. Een andere veel gemaakte fout is het poetsen van de lens met papier. Keukenrollen, zakdoekjes en wc-papier bevatten namelijk houtvezels die krassen kunnen veroorzaken.

Een goede manier om jouw lens schoon te maken is door het gebruik van microvezeldoekjes. Deze doekjes zitten tegenwoordig vaak al inbegrepen bij de aankoop van een bril. Bij sommige ski-jassen zit tegenwoordig ook een microvezeldoekje inbegrepen. Het voordeel van dit doekje is dat ze met weinig kracht goed en streep loos schoonmaken.

Om hardnekkige vlekjes weg te poetsen kan hete adem helpen. In combinatie met een microvezeldoekje is jouw lens snel weer blinkend schoon zonder strepen. Het doekje moet natuurlijk wel af en toe gewassen worden. Gebruik hierbij geen wasverzachter, dit kan een waas op jouw lens achterlaten, en was het op 30°C.

Pas hiervoor op!

Laat een goggle niet in de zon liggen bakken, je hebt kans dat het plastic smelt of vervormt. Je zal er misschien niet direct aan denken, maar juist op de piste is de zonkracht hoog. Ook zonnebrand is een grote no-go, dit zorgt er namelijk voor dat de coating en de verf op het frame beschadigd.

Ben je nog opzoek naar een bril?

Mariener heeft een hele gave bril uitgebracht. De nieuwe Mountain 2.0 van Mariener Eyewear is ’s werelds eerste mat reflecterende goggle. Deze limited edition goggle biedt maximaal zicht en presteert in diverse weersomstandigheden. Klik hier om deze te gekke bril te shoppen!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren