Documentaire over de skileraren van Saas-Fee

De Zwitserse televisiezender SRF duikt in de wereld van de Zwitserse skileraren en laat alle facetten uit hun leven zien, op en naast de piste. In het middelpunt van de driedelige documentaire staat het leven in Saas-Fee, het Gletsjerdorp midden in het Saastal.

De Chinezen naar Zwitserland halen
Fabian Zurbriggen heeft jarenlang als monnik in Japan geleefd en spreekt naast Japans ook vloeiend Manadarijn. Vanwegen zijn talenkennis begint het winterseizoen voor de 43-jarige skileraar met een grote reis. Hij vliegt naar China om daar in de skigebieden reclame te maken voor de wintersport in Saas-Fee. Het is geen eenvoudige opgave om de Chinese skiërs voor hun vakantie naar Zwitserland te krijgen.

Een nieuwe chef
De 25-jarige skileraar Gabriel Anthamatten waagt de sprong in het diepe. Hij neemt de leiding over Skischule Saas-Fee. Dat is een grote uitdaging voor de jonge skileraar.

Een tocht ter nagedachtenis
Steffi Bumann heeft als kind haar vader in de bergen verloren. Nu wil de jonge skilerares voor de eerste keer een tocht maken naar de plaats van het ongeluk.

Een harde werker
Skileraar Simone Donati heeft net als ieder seizoen veel te doen. ‘s Avonds werkt hij aan de kunstsneeuwvoorzieningen en overdag als skileraar. Alsof dat niet genoeg is probeert hij er dit jaar iets nieuws bij.

Een mooie documentaire die een goed beeld schetst van het leven van de skileraren.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren