Een dag in de schoenen van Sarah

Deze week een dag in de skischoenen van onze Sarah! Sarah is skilerares voor een organisatie die wintersport toegankelijk maakt voor mensen met een beperking. Hierdoor zijn haar dagen net even anders dan bij de gemiddelde skileraar. Lees snel verder om te lezen hoe haar dagen in de sneeuw verlopen!

Even wennen

Ik werk al een paar jaar als skilerares, maar aan het begin van de week vind ik het toch weer even wennen. Wat voor cursisten zal ik hebben en hoe ging het allemaal?! Ik geef ski les aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit betekent dat ik 1 op 1 les geef en dat geen dag hetzelfde is.

In de ochtend is er best wat tijd over, want de skilessen beginnen om 9:30. Vandaag sta ik om 7 uur op, ga ik ontbijten en maak ik mij klaar voor de dag. Ik ben op tijd voor de bus die om 8 uur vertrekt. Yes, nu kan ik zelf nog even knallen voor de lessen beginnen. Niks lekkerder dan sporen trekken op een vers geprepareerde piste!

Iedere ochtend komen we met alle skileraren bij elkaar en bespreken we dingen die voor die dag belangrijk zijn, zoals ijsplaten op pistes, weer van die dag en of iemand verder weggaat met een leerling. Op deze manier zijn we allemaal goed op de hoogte en kunnen we elkaar als team ondersteunen.

De les

Vervolgens staat mijn cursist al te popelen en gaan we samen op pad. Ze blijkt dol op bospaadjes, dus ik maak een route met verschillende pistes en natuurlijk heel veel bospaadjes. We doen de dal afdaling die ze nog nooit heeft gedaan. Super spannend, maar heel leuk! We maken een foto en sturen deze naar haar vaste skileraar die helaas in Nederland is.

Na de lunch ga ik met een andere dame op pad. Ze doet het graag rustig aan en daarom heb ik nog geen vaststaand plan. Ik kijk hoe het die dag met haar gaat en pas onze route daarop aan. Ze is vrolijk en doet alles op haar gemakje. Na de ski les klets ik nog even met haar ouders.

Genieten van de middag 

Ik tref de andere skileraren in het dal en we besluiten samen om nog wat afdalingen te maken, want het is tenslotte pas 15:00 uur. We maken nog een paar mooie afdalingen en stappen de Dampfkessel binnen. Tijd voor bier!

Hier is de hoek waar wij altijd staan al goed gevuld. We krijgen meteen een biertje in onze handen geduwd. Hier drinken we nog een paar biertjes en vertrekken vervolgens om ons thuis snel klaar te maken voor de avond.

 

Weltcup

We gaan met alle leraren die zin hebben uiteten en vertrekken daarna naar de FIS skiweltcup dames. Ik vind het super leuk om dit eens in het echt te zien. We lopen met ons drankje naar boven en staan koud en verkleumd te kijken hoe de dames naar beneden komen knallen.

Moe maar voldaan 

Terwijl ik in bed lig, kijk ik alle foto’s van vandaag terug en bedenk me dat het een fijne dag was. Ik heb heerlijk zelf wat afdalingen kunnen maken en ik heb genoten van het geluk en plezier van mijn leerlingen. Daarnaast heb ik samen met de andere leraren de dag fijn kunnen afsluiten en ik hoop dat morgen weer net zo’n fijne dag mag worden!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren