Een onvergetelijke werkvakantie in de sneeuw

Ga dit jaar als skileraar naar wintersportlanden als Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland en help anderen met hun eerste skibewegingen. Om daarna zelf de steile pistes, rodelbanen en snowtubing-parcours onveilig te maken. Al kun je natuurlijk ook een biertje doen op een zonnig terras met je collega’s. Wij vertellen je waar je dit jaar moet zijn voor een onvergetelijke werkvakantie in de sneeuw.

Skileraar worden, maar waar?

Mensen willen helpen, geduld hebben en sociaal doen zijn eigenschappen die van een goede skileraar een onvergetelijke skileraar maken. Duizenden mensen gaan ieder jaar op wintersport en hebben soms wat hulp nodig. Met de eerste skibewegingen op de pistes of gewoon omdat ze een opfriscursus nodig hebben. Jij kunt ze daarbij helpen als skileraar. Maar waar moet je nu eigenlijk zijn om mensen tegen te komen? Samen met reisorganisatie TUI helpen we je op weg.

Bruisend Saalbach-Hinterglemm

In een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, het bekende Saalbach-Hinterglemm, kom je mensen van alle leeftijden tegen. Met steile afdalingen en een WK-traject is er voor de gevorderden genoeg keus. Misschien kun je na het les geven zelf wel zo’n zwarte piste meepakken. Kleine kinderen en beginners hebben je hulp nodig op de brede oefenweides en kindvriendelijke pistes. En misschien mag je ’s avonds zelfs wel meehelpen met het organiseren van de fakkelwandeltocht. Zin in een biertje na het lesgeven? Saalbach heeft een gezellige après-ski met vele hippe barretjes. Jetzt geht’s los!

Steile pistes onder de Franse zon

Een paar uur zon meepakken na het lesgeven aan kinderen. Of na het helpen van beginners zelf de bekende en steile ‘Muur van Avoriaz’ uitproberen. Je doet het in het Franse skigebied Portes du Soleil. Bekende wintersportoorden als Avoriaz en Morzine behoren tot dit zonnige skigebied met heuvelachtige pistes. Vooral de 1 kilometer lange ‘Muur van Avoriaz’ heeft vele bobbels die alleen door echte waaghalzen worden getrotseerd. Natuurlijk kun je na het lesgeven ook ontspannen op een terrasje en genieten van de zon en een heerlijke Franse uiensoep. Bon appetit!

Pret in Winterberg

Skileraar worden dicht bij huis doe je als je voor Winterberg kiest. Het meest bekende wintersport dorp van Duitsland ligt op een paar uur rijden van Nederland, dus je bent er zo. En andersom zijn ook je vrienden en familie zo bij jou. De kans dat je Nederlands kunt praten met je leerlingen is groot. En dat je les geeft aan kleine kinderen ook. Bijkomen doe je door ’s avonds zelf wat verlichtte pistes te pakken. Of door van de rodelhellingen te sjezen met je collega’s. En dan kun je er ook nog eens aan snowtubing doen. Pret is gegarandeerd als skileraar in Winterberg.

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren