Een skileraar zonder helm, nog van deze tijd?

In de afgelopen jaren is de skihelm tot de standaard uitrusting van skiërs en snowboarders gaan horen. Tien jaar geleden was je een van de weinige op de skipiste met een helm op. Nu valt het op wanneer iemand zonder helm op de piste onderweg is. Ook bij skileraren valt dat op. Is het nog van deze tijd dat een skileraar skiles geeft zonder helm?

Wintersporters worden zich steeds meer bewust van de grote krachten die vrij komen tijdens het skiën of snowboarden. De helm is niet meer weg te denken uit de standaard wintersportuitrusting. De skiverhuur laat haar gasten een gratis helm huren en skischolen laten ouders kosteloos een helm lenen voor hun kinderen. Het skihelmen aanbod in de sportwinkels wordt steeds groter en de prijs voor een goede helm wordt steeds lager.

Skischolen en skileraren gaan hier gelukkig in mee. Voor kinderen was het bij veel skischolen al lange tijd verplicht om met een helm te skiën. En er zijn zelfs al skigebieden die het voor kinderen, en zelfs voor volwassenen, verplicht stellen een helm te dragen. Skischolen vragen hun skileraren steeds vaker om met een helm les te geven. Zeker bij het lesgeven aan kinderen zijn bij veel skischolen de skileraren verplicht een helm te dragen. Maar daar blijft het niet bij. Bij steeds meer skischolen geldt voor skileraren, ongeacht of ze aan kinderen of volwassenen lesgeven, een helmplicht.

Ondanks dat het nog lang niet overal verplicht is om met een helm te skiën zijn er nog maar weinig mensen die het onzin vinden. De meest gehoorde rede om zonder helm te skiën is dat het niet lekker zou zitten of het te warm zou zijn. Als skileraar zijn we bekend met de gevaren die het sporten in de sneeuw met zich mee brengt. In het bewustwordingsproces van onze gasten hebben wij een belangrijke rol. De bewustwording begint bij het geven van het goede voorbeeld. Maar naast dat je als skileraar een voorbeeldfunctie hebt ben jij je er van bewust dat een skihelm bijdraagt aan je eigen veiligheid.

Vindt jij dat je als skileraar een helm op moet hebben tijdens de les?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.