3 apps die je kunt gebruiken tijdens de skiles

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Voor wintersporters zijn er tal van mobiele apps ontwikkeld. Tijdens het skiën kun je live zien hoe hard je gaat en hoeveel kilometer je geskied hebt. Ook voor skileraren zijn er apps ontwikkeld die onze lessen kunnen verreiken. In dit artikel laten we je kennismaken met 3 apps die je tijdens je les kunt gebruiken.

Snowsports Academy
De Snowsports Academy app is vanzelfsprekend ontwikkeld door de Oostenrijkse skileraren opleider Snowsports Academy. De app biedt veel informatie die je tijdens je les kunt gebruiken. Je vindt in de app de Oostenrijkse leermethode, van de introductie tot aan het carven van lange bochten. De methodische opbouw, bewegingsomschrijving en het doel worden per fase omschreven. Een foto verduidelijkt hoe de bewegingsvorm eruit moet zien. Ook de theoretische opbouw van het snowboarden is opgenomen in de app.

Verder vindt je in de app een omschrijving van hoe je een skiles kunt organiseren, verschillende spelletje die je kunt doen als warming-up en noodnummers.

Snowsports Academy

Snowsport Tirol
De app Snowsport Tirol is ontwikkeld door het Tiroler Skilehrerverband. De app is onderverdeeld in vijf tabbladen: leerschema’s, woordenschat, zekerheid, media en TSLV. Het eerste tabblad geeft toegang tot leerschema’s van het skiën, snowboarden, gevorderde kinderen, langlauf, aangepast skiën en snowboarden en freeriden. Het freeriden is gratis te openen. De andere leerschema’s moeten worden aangeschaft vanuit de app.

Ook de handige vertaal pagina’s dienen per taal gekocht te worden. Iedere taal biedt heel veel zinnen en woorden die je gebruikt tijdens de les. Al deze teksten zijn onderverdeelt in verschillende hoofdstukken zodat je snel de tekst kunt vinden die je wilt vertalen. Vanuit het Duits wordt vertaalt naar het Engels, Italiaans, Frans, Nederlands en Russisch.

Onder het tabblad ‘zekerheid’ vindt je handige regels voor op en naast de piste. In ‘media’ kun je zelf gemaakte video’s en foto’s opslaan die je gemaakt hebt tijdens je skilessen. Het laatste tabblad verschaft informatie over de ontwikkelaar van de app, het Tiroler Skilehrerverband.

Tiroler Skilehrerverband

Hudl
Kort geleden schreef Martin al over de videoanalyse app Hudl. Met deze app laat je jouw gasten eenvoudig zien hoe ze skiën. De app geeft je de mogelijkheid twee video’s naast elkaar te tonen. Zo kun je jouw eigen bochten naast die van je gast houden. En doordat je in de video kunt tekenen laat je precies zien wat de aandachtspunten zijn. Een gebruiksvriendelijke en gratis app. Voor meer informatie lees je het artikel: Videoanalyse: boost je skiles met Hudl

Welke app’s gebruik jij tijdens de skiles?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren