3 apps die je kunt gebruiken tijdens de skiles

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Voor wintersporters zijn er tal van mobiele apps ontwikkeld. Tijdens het skiën kun je live zien hoe hard je gaat en hoeveel kilometer je geskied hebt. Ook voor skileraren zijn er apps ontwikkeld die onze lessen kunnen verreiken. In dit artikel laten we je kennismaken met 3 apps die je tijdens je les kunt gebruiken.

Snowsports Academy
De Snowsports Academy app is vanzelfsprekend ontwikkeld door de Oostenrijkse skileraren opleider Snowsports Academy. De app biedt veel informatie die je tijdens je les kunt gebruiken. Je vindt in de app de Oostenrijkse leermethode, van de introductie tot aan het carven van lange bochten. De methodische opbouw, bewegingsomschrijving en het doel worden per fase omschreven. Een foto verduidelijkt hoe de bewegingsvorm eruit moet zien. Ook de theoretische opbouw van het snowboarden is opgenomen in de app.

Verder vindt je in de app een omschrijving van hoe je een skiles kunt organiseren, verschillende spelletje die je kunt doen als warming-up en noodnummers.

Snowsports Academy

Snowsport Tirol
De app Snowsport Tirol is ontwikkeld door het Tiroler Skilehrerverband. De app is onderverdeeld in vijf tabbladen: leerschema’s, woordenschat, zekerheid, media en TSLV. Het eerste tabblad geeft toegang tot leerschema’s van het skiën, snowboarden, gevorderde kinderen, langlauf, aangepast skiën en snowboarden en freeriden. Het freeriden is gratis te openen. De andere leerschema’s moeten worden aangeschaft vanuit de app.

Ook de handige vertaal pagina’s dienen per taal gekocht te worden. Iedere taal biedt heel veel zinnen en woorden die je gebruikt tijdens de les. Al deze teksten zijn onderverdeelt in verschillende hoofdstukken zodat je snel de tekst kunt vinden die je wilt vertalen. Vanuit het Duits wordt vertaalt naar het Engels, Italiaans, Frans, Nederlands en Russisch.

Onder het tabblad ‘zekerheid’ vindt je handige regels voor op en naast de piste. In ‘media’ kun je zelf gemaakte video’s en foto’s opslaan die je gemaakt hebt tijdens je skilessen. Het laatste tabblad verschaft informatie over de ontwikkelaar van de app, het Tiroler Skilehrerverband.

Tiroler Skilehrerverband

Hudl
Kort geleden schreef Martin al over de videoanalyse app Hudl. Met deze app laat je jouw gasten eenvoudig zien hoe ze skiën. De app geeft je de mogelijkheid twee video’s naast elkaar te tonen. Zo kun je jouw eigen bochten naast die van je gast houden. En doordat je in de video kunt tekenen laat je precies zien wat de aandachtspunten zijn. Een gebruiksvriendelijke en gratis app. Voor meer informatie lees je het artikel: Videoanalyse: boost je skiles met Hudl

Welke app’s gebruik jij tijdens de skiles?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het