Videoanalyse: boost je skiles met Hudl

Iedere skileraar maakt wel eens gebruik van videoanalyse. Een handige, maar omslachtige, methode om je gasten inzicht te geven in hun niveau. De skischool moet een camera beschikbaar hebben, die camera moet je de hele dag bij je dragen en het bedienen ervan met handschoenen aan is niet ideaal. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Met mobiele app’s zoals Hudl wordt het maken van een videoanalyse kinderspel.

Hudl
Hudl is een app om je videoanalyse helemaal mooi in te pakken. De app werkt zowel op android als op iPhone toestellen. Na het downloaden maak je een account aan en krijg je een rondleiding door de app. Het grote voordeel van Hudl is dat je alles in slowmotion kan worden afgespeeld en dat je kunt tekenen in de video’s. Zo kun je je gasten goed laten zien wat de aandachtspunten zijn.

De app biedt de mogelijkheid om twee video’s naast elkaar af te spelen. Je kunt jouw eigen bochten naast die van je gast afspelen zodat je beide bewegingen kunt vergelijken. De video kan op de piste worden opgenomen en in de lift worden bekeken. Is het beeld van je telefoon te klein dan kun je de app ook gebruiken op een tablet.

Hudl

Filmen met je telefoon
Het nadeel van het filmen met je telefoon is dat je alleen digitaal kunt zoomen. Hierdoor gaat de beeldkwaliteit achteruit. De mooiste video’s maak je zonder te zoomen. Na het filmen kun je inzoomen op de stilstaande beelden zodat je de houding duidelijk kunt laten zien.

Na er zelf mee gewerkt te hebben kan ik Hudl aanraden als videoalanyse app. Door het maken van een video opname geef je de skiles een extra dimensie die je gasten zullen waarderen. Zo worden ze zich bewust van hun bewegingen en houding.

Maak jij tijdens je lessen gebruik van videoanalyse?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.