Videoanalyse: boost je skiles met Hudl

Iedere skileraar maakt wel eens gebruik van videoanalyse. Een handige, maar omslachtige, methode om je gasten inzicht te geven in hun niveau. De skischool moet een camera beschikbaar hebben, die camera moet je de hele dag bij je dragen en het bedienen ervan met handschoenen aan is niet ideaal. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. Met mobiele app’s zoals Hudl wordt het maken van een videoanalyse kinderspel.

Hudl
Hudl is een app om je videoanalyse helemaal mooi in te pakken. De app werkt zowel op android als op iPhone toestellen. Na het downloaden maak je een account aan en krijg je een rondleiding door de app. Het grote voordeel van Hudl is dat je alles in slowmotion kan worden afgespeeld en dat je kunt tekenen in de video’s. Zo kun je je gasten goed laten zien wat de aandachtspunten zijn.

De app biedt de mogelijkheid om twee video’s naast elkaar af te spelen. Je kunt jouw eigen bochten naast die van je gast afspelen zodat je beide bewegingen kunt vergelijken. De video kan op de piste worden opgenomen en in de lift worden bekeken. Is het beeld van je telefoon te klein dan kun je de app ook gebruiken op een tablet.

Hudl

Filmen met je telefoon
Het nadeel van het filmen met je telefoon is dat je alleen digitaal kunt zoomen. Hierdoor gaat de beeldkwaliteit achteruit. De mooiste video’s maak je zonder te zoomen. Na het filmen kun je inzoomen op de stilstaande beelden zodat je de houding duidelijk kunt laten zien.

Na er zelf mee gewerkt te hebben kan ik Hudl aanraden als videoalanyse app. Door het maken van een video opname geef je de skiles een extra dimensie die je gasten zullen waarderen. Zo worden ze zich bewust van hun bewegingen en houding.

Maak jij tijdens je lessen gebruik van videoanalyse?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren