Ein Prosit der Gemütlichkeit!

De après-ski, wie mist ‘m niet!? Afgelopen winter ging het al aan ons voorbij en ook de komende winter laat nog even op zich wachten. Met de huidige versoepelingen mogen we meer mensen thuis ontvangen: nog meer reden om het après-ski gevoel nu zelf in huis te halen!

Nu hadden we al deze muzieklijst op Spotify en natuurlijk de beste Oostenrijkse gerechten, maar wat is een feestje zonder drank? Kryschja zet voor jullie de meest geliefde après-ski drankjes op een rijtje. Het vloeibare goud spreekt uiteraard voor zich, maar ben jij al bekend met de volgende drankjes? 

Spritzer: Een waanzinnige combinatie van witte wijn aangelengd met bruiswater. Een echte klassieker als je het ons vraagt en de combinatie met bruiswater is ideaal om het hoofd koel te houden. 

Jägerbomb: Do I need to say more? De mix van Jägermeister en Red Bull mag zeker niet op jouw après-ski feestje ontbreken!

 

Skiwasser cocktail à la SSL: What’s in the mix?!: Skiwasser, limoensap en gin/vodka. Een nieuwe creatie made by onze Maud! Zeker het proberen waard.

Apfelstrudel: Ja, we weten dat dit eigenlijk een shotje is. “Maar, als je ‘m in een groot glas doet, is het geen shotje meer” aldus onze eigen Bo. Wij kunnen haar geen ongelijk geven. Voor dit heerlijke drankje mix je Apfelkorn, Butterscotch, kaneel en slagroom. Calorieën tellen in de après-ski niet toch!? 

Gletschereis: A.k.a. ruitenwisservloeistof. Aan dit drankje hou je gegarandeerd een blauwe tong over 🙂 Voor de ultimate experience zul je je toch echt in Gerlos moeten bevinden. De plek waar de echte profs dit drankje aansteken, om de alcohol vervolgens met een rietje op te snuiven. Maar hé, de achtertuin leent zich hier ook prima voor! 

Raketje a.k.a. vitamineshot: Wil je zeker zijn dat je je vitamines nog binnenkrijgt tijdens je thuis-après-ski-avond? Dan raden we je deze cocktail ten zeerste aan. Voor deze mix heb je multivitamine, vodka en Flügel nodig. 

Aperol spritz: Voor deze echte klassieker schenk je een flinke scheut Aperol (30%) in een glas. Vervolgens voeg je hier bruiswater (30%) aan toe en maak je het af met Prosecco (40%). Een beetje freestylen met de hoeveelheden is natuurlijk het beste om een perfect gemixt drankje te krijgen! Vergeet zeker geen ijsblokjes en schijfjes sinaasappel om echt indruk te maken op jouw gasten. 

 

Met deze drankjes, onze Oostenrijkse recepten en onze playlist, wordt jouw après-ski tuinparty net zo gezellig als in de echte après-ski. Om het helemaal af te maken mag een potje ‘Nageln’ natuurlijk niet onbreken. Zorg voor een boomstronk, hamer en genoeg spijkers. Nodig jouw winstersport maatjes uit en trek jouw Dirndl/Lederhose uit de kast, want das geht ab! Wij zeggen alvast ‘Zum Wohl!’.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren