SSL aan de kook – Flammkuchen zum Genießen

Deze week in Sneeuwsportleraren aan de kook…Flammkuchen! Elske laat je zien hoe je in vier simpele stappen kunt genieten van dit overheerlijke gerecht. Dat Flammkuchen verrukkelijk zijn hoeven we natuurlijk niet uit te leggen en dat we enorm verlangen naar een berghut, waar de geur van Flammkuchen je tegemoet komt ook niet!

Een echte klassieker waar je een ieder blij mee kunt maken, zo kan je het wel noemen. Elske geeft in dit recept twee verschillende opties voor de toppings, maar de variaties zijn natuurlijk eindeloos. Wat doe jij het liefste op jouw Flammkuchen? Laat het ons weten in de comments!

Algemeen

– Bakplaat

– Bakpapier

– Deegroller

 

Deeg (voor 2 Flammkuchen)

– 250 gr Bloem

– 125 ml Bier

– ½ TL Suiker

– ½ TL Zout

– 50 ml Water

‘Klassisch’

– 150 gr Spekreepjes/blokjes

– 150 gr Gesneden uien

– 200 gr Crème fraîche

‘Rustikal’

– 150 gr Spekreepjes/blokjes

– 150 gr Gesneden champignons

– 50 gr (blokjes) Oude kaas

– 20 gr Bieslook

– 200 gr Crème fraîche

 

Tijdindicatie: 20 min. + 8 min. oventijd

Aan de slag!

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 250°.

Stap 1: Het deeg maken

Doe de ingrediënten voor het deeg samen in een grote kom en kneed ze tot een glad deeg. Vorm het deeg tot een grote bol en verdeel deze vervolgens in twee kleine bollen. Als het deeg nog te plakkerig is kan je er in kleine hoeveelheden wat extra meel aan toevoegen.

TIP: Je kan meel ook gebruiken om gemakkelijk je handen schoon te krijgen. Neem een handje met meel en wrijf daarmee je handen schoon!

 

Stap 2: Beleg voorbereiden

Snij de uien in grote ringen en de champignons in plakjes. De kaas kan je raspen of in kleine blokjes snijden.

 

Stap 3: Deeg uitrollen en beleggen

Bestrooi het aanrechtblad met meel en rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Hier kan je ook weer meel gebruiken om ervoor te zorgen dat het deeg niet aan de deegroller blijft plakken. Leg het deeg met het bakpapier eronder op de bakplaat.

Smeer de crème fraîche op het deeg en beleg het deeg met uien en spekjes (‘Klassisch’) of met champignons, spekjes, kaas en bieslook (‘Rustikal’).

 

Stap 4: In de oven

Leg de bakplaat met de Flammkuchen boven in de oven en bak het in ca. 8 minuten gaar.

 

Guten Appetit!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren