Even voorstellen…

In ‘Even voorstellen…’ laten wij jullie graag kennismaken met de gezichten achter de blogs van Sneeuwsportleraren.nl. Deze week stelt Mai zich aan jullie voor. Mai is een 21 jarige enthousiasteling die dol is op wintersport. Mai studeert International Tourism Management aan de Hogeschool Tio in Amsterdam en zal ons de komende maanden ondersteunen als stagiaire. Deze topper heeft zich in korte tijd al onmisbaar weten te maken. De komende tijd werkt ze vooral achter de schermen aan super toffe projecten. Lees snel verder, dan stelt Mai zichzelf voor! 

Waar het allemaal begon 

Als klein meisje ging ik ieder jaar met mijn familie op wintersport. Stiekem vond ik de wintervakantie veel leuker dan de zomervakantie. Ik verheugde mij ieder jaar ontzettend op de wintersport. Ik was er zelfs zo dol op, dat ik bij terugkomst uit Oostenrijk direct een aftelkalender maakte tot de volgende wintersportvakantie. 

Mijn avontuur in Oostenrijk 

Tijdens mijn studie kreeg ik de mogelijkheid om via het CIOS Arnhem mijn Anwärter te halen. Deze kans greep ik natuurlijk met beide handen aan! Met de bus vertrok ik vervolgens naar Oostenrijk om aan dit avontuur te beginnen. Ik was op dat moment net 17 en vond het stiekem heel erg spannend haha! 

De 10-daagse Anwärter opleiding vond ik erg zwaar, maar ik heb ook een onwijs leuke tijd gehad. Alle deelnemers hadden één doel, namelijk het behalen van de Anwärter. Het was bikkelen met elkaar, maar hierdoor ontstond er een hechte groep. Iedereen hielp elkaar waar nodig en er ontstonden vriendschappen voor het leven!  

Op de dag van het examen was ik heeeel zenuwachtig, maar eind goed al goed. Ik had mijn diploma behaald! Met mijn diploma op zak, ging ik stage lopen bij een skischool in Hopfgarten. Het was een kleine en hechte skischool. Ik merkte dat ik niet helemaal op mijn plek was en dat een grote en levendige skischool beter bij mij zou passen. Hierdoor maakte ik de switch naar een grotere skischool waar ik de tijd van mijn leven heb gehad! 

In de jaren daarna heb ik bij een skischool in Kitzbühel gewerkt. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Elk jaar kwam ik terug met kriebels in mijn buik, ik had er dan ook de hele zomer naar uitgekeken om in de winter weer terug te komen. Het lesgeven zelf en maanden met mijn vrienden van de skischool in de sneeuw doorbrengen, was iedere winter weer een droom die uitkwam. Ik heb hier zoveel fijne herinneringen aan over gehouden en ook nog hele toffe vrienden! 

Und jetzt? 

Op dit moment studeer ik in Amsterdam, iets wat ik altijd al graag wilde. Ik ben hier helemaal op mijn plek en wil voorlopig dan ook in Amsterdam blijven. Voor mijn opleiding moest ik een stage zoeken. Ik dacht direct aan Sneeuwsportleraren.nl. Hoe vet zou het zijn als ik mijn stage daar zou mogen doen…en guess what? Het is gelukt! 

Ik loop nu stage bij Sneeuwsportleraren.nl en ik mocht in mijn eerste week al mee naar Oostenrijk 🙂 Het was een super gave ervaring en een fantastische start van mijn stage. Verder ben ik enthousiast over de projecten waar ik aan mag werken tijdens mijn stage. Ik kan zo mijn steentje bijdragen binnen het bedrijf en wordt ook echt als teamlid gezien! Ik hoop veel te leren, maar zeker ook veel plezier te hebben tijdens mijn stage.

Voor iedereen die overweegt om zijn/haar Anwärter te halen zou ik zeggen… doen! Meld je aan en ga een avontuur aan wat je nooit meer zult vergeten. Hoe vet is het om tegen je vrienden te kunnen zeggen; ik ski de hele dag en krijg er ook nog voor betaald! 

En als allerlaatste… Het is de allerbeste job ever, als je het mij vraagt !

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren