Fiss in het zonnetje!

Door online te zoeken naar informatie over skigebieden kom je veel algemene informatie tegen. Een overload aan informatie over hotels, pistekilometers en toeristische activiteiten. Voor ons als skileraren niet altijd even interessant. Precies daarom zet Maud deze week skigebied Fiss in het zonnetje, vanuit het oogpunt van een skileraar. Wil jij weten wat je kunt verwachten als je als skileraar aan de slag gaat in Fiss? Lees dan snel verder!

Gebied

Zelf kom ik al een aantal jaar in Fiss, vanaf het eerste moment was ik verkocht, wat een prachtig gebied! Het gebied heeft veel pistekilometers en beschikt over elke soort piste die je je als skileraar maar wenst. Van blauwe pisten om les te geven aan de kleintjes tot extreem zwart om te knallen op je vrije dagen. Deze variatie maakt dit gebied erg geschikt voor wintersporters van ieder niveau.

Het skigebied beperkt zich niet alleen tot Fiss, maar is aangesloten aan het gebied van Ladis en Serfaus. Hierdoor heb je met jouw skipas toegang tot 3 verschillende skigebieden en daardoor extra veel pistekilometers! Fiss is het ‘centrale’ gebied en vanuit daar ben je binnen een korte tijd op de ski’s in Ladis en Serfaus. Dat zorgt voor een leuke afwisseling!

Buiten dat het echt genieten is om op je vrije dagen door dit gebied te crossen, is het er ook heerlijk om les te geven. Voor ieder niveau heb ik zo mijn favoriete afdalingen. Voor de skigroepjes op het niveau van plug-steuern vind ik de Möseralmbahn erg fijn. Dit is een brede blauwe piste, waardoor je lekker de ruimte hebt om met de kids aan hun techniek te werken. De piste wordt afgewisseld met een paar rode stukken, waardoor deze piste ook zeker uitdaging biedt. Tijdens deze afdeling kom je tevens langs het Hexenbos. Dit is een klein paadje waarbij je langs verschillende ‘heksen’ poppen skiet die geluidjes maken. Het is voor de kinderen altijd een feestje om daarlangs te gaan!

Daarnaast is er ook nog een blauwe piste richting Ladis. Dit is een piste met leuke kleine heuveltjes en onderweg kan je nog even stoppen bij het indianenbos. Bij het indianenbos is een grote tipitent te vinden en krijg je het gevoel in een klein indianendorp te zijn beland. Dit is dan ook een fijne plek om even pauze te houden. 

Heb je een groepje dat al redelijk parallel skiet, dan is de Frommes zeker aan te raden. Buiten het prachtige uitzicht, biedt deze 7,2 kilometer lange afdaling genoeg uitdaging. Hij is rood gemarkeerd en komt uit op de dalafdaling naar Fiss. Daarnaast is de Masner ook erg leuk om te doen! De Masner is iets steiler en heeft eigenlijk altijd hele fijne sneeuw om lekker vanaf te kunnen sjeezen. Hier ga je heen als je een ouder groepje hebt die al aardig kan skiën. Ook beschikt het gebied over verschillende funparken. Dus genoeg keuze om een keer wat anders te doen!

Skischool

In het gebied Serfaus-Fiss-Ladis zijn er twee skischolen. Eén skischool is in Serfaus gevestigd en de andere skischool in Fiss. Lees je van te voren goed in welke skischool het best bij je past en welk gebied je meer aanspreekt. Ik ga zelf wat verder in op de skischool Fiss-Ladis in Fiss.

Binnen deze skischool is het altijd een gezellige drukte. Er zijn veel mensen die lesgeven bij de skischool en als de Ferien Lehrer komen is het al helemaal feest! ‘s Ochtends verzamel je bij de verzamelplaats

met een groep leraren. ‘s Middags ga je met je kinderen eten, maar ook dan zie je de andere leraren weer. Dat maakt het altijd erg gezellig en kan je even de ochtend met elkaar bespreken.

Daarnaast vind ik het een leuke skischool, omdat er altijd wat te doen is. Er worden veel dingen georganiseerd, zoals de Nightflow en de spraakmakende show met oud en nieuw. De Nightflow is een openluchtshow gegeven door de skileraren van de skischool. Op deze avond wordt er flink uitgepakt met stunts, acrobatiek, vuurwerk en verschillende skidemonstraties. Met oud en nieuw gaan alle skileraren boven op de berg wat eten. Als het wat donkerder begint te worden, skiën we allemaal met een fakkel, in een lange trein, de dal afdaling naar beneden. Daar staat dan een grote groep toeschouwers te kijken. Verder is er die avond veel vuurwerk en wordt er tot in de late uurtjes gedanst in de après-ski.

Verder is ook de midseason party een begrip onder de skileraren. De naam zegt het al een beetje, dit feest wordt georganiseerd als het seizoen precies op de helft is. Dit is altijd een groot feest. Als er een midseason party is, zal je zeggen dat er ook een eindfeest is…nou en of! Het Abschluss feest wordt georganiseerd om het seizoen met een knalfeest af te sluiten! De leraren gaan verkleed de piste af en vaak is er een wedstrijdje zoals die wekelijks ook worden georganiseerd voor de gasten!

Naast het werk

Naast het lesgeven is het natuurlijk super fijn om een biertje ergens te kunnen drinken. In dit gebied zijn tal van leuke plekjes waar je ergens wat kan gaan drinken. Op de pistes zijn ook veel leuke barretjes, maar één restaurantje is wel mijn favoriet. Onderaan de Nordseite zie je vanuit de verte de Zirbenhütte al liggen. Ze hebben buiten een groot zonneterras waarbij je mooi weer uitzicht hebt op de verschillende pistes en kan kijken naar de mensen die voorbij komen skiën.

De après-ski ontbreekt ook niet in dit gebied. Als je bij Fiss de dalafdaling neemt, ski je recht af op de Hexenalm. Ik vind dit zelf altijd onwijs gezellig en het is daar altijd druk! De hele skischool gaat daar dan ook helemaal los! Ze hebben buiten een groot terras met een grote bar waar alle vakantiegangers en skileraren te vinden zijn. Vaak staat buiten nog een lokale inwoner plaatjes te draaien en word je omringd door bier en dansende mensen. In Serfaus kan je de dag ook leuk afsluiten bij Patschi. Patschi is eigenlijk hetzelfde als de Hexenalm, maar dan is het binnen en net wat kleiner. Maar daar wordt dezelfde muziek gedraaid en is het bier ook niet te missen! Wil je meer uitgaan en tot de late uurtjes doorgaan? Dan is het leuk om naar Hackel’s te gaan! Hackel’s is minder après-ski en meer uitgaan. Dus trek de mooie kleren maar uit de kast en dans er vrolijk op los!

Dit gebied heeft dus veel te bieden. Wat betreft het skiën maar ook voor daarnaast. Genoeg feestjes en genoeg leuke pistes zodat je geen moment hebt om je te kunnen vervelen. Het is dus zeker een aanrader om als skileraar een seizoen door te brengen in Fiss!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren