Geld verdienen in de wintersport

Werken wanneer andere vakantie hebben. Het kan een manier zijn om je verblijf in het buitenland te bekostigen, de winter te overbruggen in verband met je zomerbaan of een manier om nieuwe vrienden te ontmoeten. Het wintersporten is populair, en waar veel wintersporters zijn is voldoende werkgelegenheid. Wil jij dit seizoen de bergen in om daar een week of enkele maanden te verblijven? Wij hebben de leukste werkplekken voor je op een rijtje gezet.

Ski- en/of snowboardleraar
Zoals te verwachten viel staat het ski- en snowboardlerarenberoep bij ons bovenaan als het gaat om de leukste werkfuncties in de wintersport. Ben je gek van het skiën of snowboarden dan is dit iets wat je een keer gedaan moet hebben. Vind je een heel seizoen in de sneeuw te lang, dan zijn er tal van skischolen die leraren zoeken tijdens de vakantieperiodes. Hierdoor is dit beroep optimaal te combineren met je werk of studie in Nederland.

Om ski- en/of snowboardles te mogen geven moet je in het bezit zijn van een diploma. De opleidingen zijn te volgen via verschillende Nederlandse organisaties die je op kunnen leiden tot internationaal erkend sneeuwsportleraar. Voor meer informatie bezoek je onze pagina: Skileraar worden.

Kinderskileraar
Vind jij het ook zo schattig, kleine kinderen die met hun zwabberende beetjes hun kleine ski’s onder zich proberen te houden en onderaan de helling in de armen van hun ski-juf vliegen? Om skiles aan de kleinste kinderen in de skischool te mogen geven hoef je zelf geen skitalent te zijn. Natuurlijk is het wel handig als je op skischoenen kunt lopen en je de basis beheerst. Een bijkomend voordeel is dat je niet hoeft te investeren in een opleiding. Skileraren die op de oefenweide aan het werk gaan krijgen vaak een interne cursus vanuit de skischool, waarna je zelf aan de slag kunt.

Wil jij als kinderskileraar aan het werk? Bezoek dan onze vacature-pagina en filter op kinderskileraar om de openstaande vacatures te bekijken.

Kind, skiles

Skischool bureaumedewerker
Werken in een skischool zonder skiles te geven? Het kan. Als bureaumedewerker ontvang je de gasten en informeer je over de lesmogelijkheden. Daarnaast zul je veel andere werkzaamheden hebben op administratief gebied. Vaak ben je ‘s ochtends en laat in de middag aan het werk. Tijdens de lange middagpauze heb je voldoende tijd om de bergen in te gaan en zelf de nodige bochten te skiën of te snowboarden.

Skiverhuurmedewerker
Steeds meer wintersporters kiezen er voor het materiaal ter plaatste te huren. Voor een juist advies is er de skiverhuurmedewerker. Je adviseert de toeristen welk materiaal het best bij hen past. Je hebt een minimale kennis nodig van het skiën en snowboarden om in aanmerking te komen voor deze functie, de rest wordt je ter plaatse bijgebracht. Net als het werk als bureaumedewerker is het een groot voordeel dat je overdag vrij bent. Tussen je werkzaamheden door blijft er voldoende tijd over om zelf te skiën en/of te snowboarden.

Barmedewerker
Houd je van een feestje en ben je niet vies van hard werken? Dan is het werk als barmedewerker in een après-ski bar iets voor jou. Je werkdag begint om een uur of twee en rond drie uur gaan de deuren open voor de eerste toeristen die hun weg naar beneden hebben gevonden. Rond middernacht verruilen de gasten de après-ski voor het nachtleven in de discotheek en zit jouw werkdag erop. Sta je zelf graag op de lange latten, dan is er de volgende ochtend genoeg tijd om voor je weer moet werken de sneeuw in te gaan.

Bedieningsmedewerker
Ook een functie waarbij er voldoende tijd overblijft om zelf te gaan skiën of snowboarden tijdens je verblijf in het buitenland is bedieningsmedewerker. ‘s Ochtends vroeg verzorg je het ontbijt, waarna je de berg op kan. Aan het eind van de dag starten de voorbereidingen voor het diner. ‘s Avonds bedien je de gasten van het hotel of restaurant aan tafel.

Ga jij komende winter je verblijf in het buitenland bekostigen met lokaal werk?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren