Wat is jouw ervaring met de rolskibaan?

In de Alpenlanden snappen ze er niks van, maar voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Bij gebrek aan bergen en sneeuw staan er tal van leraren in Nederland op een rolskibaan hun leerlingen de nieuwste technieken bij te brengen. Wij vroegen ons af wat jullie ervaring hiermee is? En sluit het gevoel van de rolskibaan aan op dat waar skiërs en snowboarders in de sneeuw mee te maken krijgen?

Er zijn in Nederland tientallen rolskibanen. Op een speciaal tapijt ski je kilometers lang zonder ook meer een meter opgeschoten te zijn. Het enige uitzicht dat je hebt is je eigen spiegelbeeld. Een heel ander plaatje dan dat wat je hebt wanneer je op een ruime 2.000 meter hoogte bij -10℃ over een strak geprepareerde piste richting het restaurant skied waar de glühwein op je staat te wachten. Bij gebrek aan bergen van 2.000 meter hoogte en de temperatuur van -10℃ telt Nederland voldoende rolskibanen om alle Nederlandse wintersporters klaar te stomen voor een geslaagde vakantie. En waar veel wintersporters zijn, zijn veel sneeuwsportleraren. Er zijn leraren die alleen tijdens de wintermaanden ski- en snowboardles geven, maar er zijn er ook die het hele jaar op de lange latten staan.

De overgang naar de sneeuw?
Het gevoel en de beleving ten opzichten van de sneeuw is heel anders op een rolskibaan. Hoe ervaar jij het wanneer jouw gasten de overgang maken van de rolskibaan naar de sneeuw?

Ervaren skiërs?
Skiën of snowboarden op een rolskibaan is net even anders dan in de sneeuw. Wat is jouw ervaring met ervaren skiërs die voor de eerste keer op een rolskibaan komen skiën?

Voor beginners of juist voor gevorderden?
Zou jij een rolskibaan alleen aan beginnende skiërs en snowboarders adviseren of juist alleen aan meer ervaren wintersporters? Of is jouw ervaring dat ongeacht het niveau iedere wintersporter zijn voldoening kan halen uit de lessen op een rolskibaan?

Wij horen graag van je wat jouw ervaring is op dit gebied? Laat hieronder een reactie achter of plaats een bericht op Facebook.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren