Wat is jouw ervaring met de rolskibaan?

In de Alpenlanden snappen ze er niks van, maar voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Bij gebrek aan bergen en sneeuw staan er tal van leraren in Nederland op een rolskibaan hun leerlingen de nieuwste technieken bij te brengen. Wij vroegen ons af wat jullie ervaring hiermee is? En sluit het gevoel van de rolskibaan aan op dat waar skiërs en snowboarders in de sneeuw mee te maken krijgen?

Er zijn in Nederland tientallen rolskibanen. Op een speciaal tapijt ski je kilometers lang zonder ook meer een meter opgeschoten te zijn. Het enige uitzicht dat je hebt is je eigen spiegelbeeld. Een heel ander plaatje dan dat wat je hebt wanneer je op een ruime 2.000 meter hoogte bij -10℃ over een strak geprepareerde piste richting het restaurant skied waar de glühwein op je staat te wachten. Bij gebrek aan bergen van 2.000 meter hoogte en de temperatuur van -10℃ telt Nederland voldoende rolskibanen om alle Nederlandse wintersporters klaar te stomen voor een geslaagde vakantie. En waar veel wintersporters zijn, zijn veel sneeuwsportleraren. Er zijn leraren die alleen tijdens de wintermaanden ski- en snowboardles geven, maar er zijn er ook die het hele jaar op de lange latten staan.

De overgang naar de sneeuw?
Het gevoel en de beleving ten opzichten van de sneeuw is heel anders op een rolskibaan. Hoe ervaar jij het wanneer jouw gasten de overgang maken van de rolskibaan naar de sneeuw?

Ervaren skiërs?
Skiën of snowboarden op een rolskibaan is net even anders dan in de sneeuw. Wat is jouw ervaring met ervaren skiërs die voor de eerste keer op een rolskibaan komen skiën?

Voor beginners of juist voor gevorderden?
Zou jij een rolskibaan alleen aan beginnende skiërs en snowboarders adviseren of juist alleen aan meer ervaren wintersporters? Of is jouw ervaring dat ongeacht het niveau iedere wintersporter zijn voldoening kan halen uit de lessen op een rolskibaan?

Wij horen graag van je wat jouw ervaring is op dit gebied? Laat hieronder een reactie achter of plaats een bericht op Facebook.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Bloggers gezocht!

Word blogger Bij Sneeuwsportleraren! Ben jij een ski- of snowboardleraar en vind jij het leuk om te schrijven? Dan zoeken wij jou! Lees snel verder

Damüls-Mellau in het zonnetje!

Het skigebied Damüls-Mellau bevindt zich in het Vorarlberg, het westelijkste Bundesland van Oostenrijk. Erg groot zijn de skigebieden daar niet, maar aan prachtige pistes geen

Even voorstellen…

In ‘Even voorstellen…’ laten wij jullie graag kennismaken met de gezichten achter de blogs van Sneeuwsportleraren.nl. Deze week stellen Sam en Yoran zich aan jullie