Het seizoen voor de skileraren in deze 5 gebieden zit er nog lang niet op

Lange dagen, blauwe lucht en een goggle face, wat valt er niet leuk te vinden aan het lesgeven in het voorjaar? Voor veel snowboard- en skileraren loopt het seizoen tot de voorjaarsvakantie, maar in sommige gebieden blijven de condities zo goed dat veel leraren nog wel even door kunnen.

1. Sölden, Oostenrijk
Het skigebied van Sölden ligt, met pistes tot boven de 2.000 meter, voor Oostenrijkse begrippen hoog. Het skigebied telt maar liefst twee gletsjers en tweederde van de pistes is voorzien van sneeuwkanonnen. Van november tot mei is de sneeuw er gegarandeerd goed.

Veel pistes zijn rood gemarkeerd en ideaal voor verschillende soorten snowboard- of skilessen. De gletsjers bieden heerlijke blauwe pistes. Er zijn enkele zeer lange afdalingen waaronder een 15 kilometer lange afdaling met 1.900 hoogtemeters.

2. Ischgl, Oostenrijk
In dit hooggelegen skigebied in Tirol vind je de meeste pistes boven de 1.800 meter. Veel van deze pistes liggen noord-west georiënteerd waardoor de sneeuw lang goed blijft. De après-ski is er levendig en het gebied staat bekend om zijn seizoenopening en- sluit feesten. De, vooral brede, pistes zijn verbonden met het skigebied van Samnaun in Zwitserland.

3. Stubai, Oostenrijk
De Stubaier Gletscher is een van de meest omvangrijke gletsjers van de Alpen. De meeste afdalingen liggen tussen de 2.300 en 3.200 meter en zijn uiterst geschikt om les op te geven. Tijdens je vrije dagen kun je genieten van de elf fantastische freeride afdalingen. Het dichtstbijzijnde dorp is Neustift en ligt op 20 kilometer afstand van het skigebied.

4. Val Thorens, Frankrijk
Val Thorens is onderdeel van Trois Vallées en is het hoogst gelegen skigebied van Europa. Het dorp ligt op 2.300 meter en staat bekend om de jaarlijks terugkerende Dutch Week. De hoogte garandeert goede sneeuwcondities tot het einde van het seizoen. Recente investeringen hebben gezorgd voor grote gondels en snelle stoeltjesliften. Het dorp is zo ontworpen dat bijna alle accommodaties skiënd te bereiken zijn.

5. Livigno, Italië
De skipistes van Livignio zijn niet al te moeilijk en bijzonder goed geschikt om op les te geven. Doordat veel pistes boven de boomgrens liggen en er veel vlakke pistes zijn is het gebied zeer geschikt voor beginners. Door de hooggelegen pistes en de uitstekende kunstsneeuw zijn de sneeuwcondities tijdens het seizoen van november tot mei goed. Een bijkomend voordeel voor de sneeuwsportleraren is dat de prijzen er relatief laag liggen.

Tot wanneer blijf jij lesgeven?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren