Kroegentocht langs dé apres-ski barren in Oostenrijk

Sneeuw, kou, het ultieme gevoel van vrijheid, leuke gasten en/of enthousiaste kids en natuurlijk de bergen! Het zijn allemaal elementen die ons beroep het mooiste beroep op aarde maken. Zoals je misschien al hebt gezien, ontbreekt er nog een belangrijk element: de après-ski! Waarschijnlijk ken je alle après-ski barren uit jouw gebied al helemaal van binnen en van buiten, dus hoe leuk is het om eens op après-ski barren ontdekkingstocht te gaan?

Het beste testpanel wat je je maar kunt voorstellen – onze enige echte SSL-bloggers – hebben jarenlange ervaring in het bezoeken en beoordelen van après-ski barren in heel Oostenrijk en hebben deze te gekke kroegentocht door Oostenrijk voor jullie in elkaar gezet. Met wie ga jij op kroegentocht-roadtrip?

Kleinwalsertal – Het échte Oostenrijk 

We trappen onze roadtrip af in het Kleinwalsertal, het dichtstbijzijnde Oostenrijkse skigebied vanuit Nederland. Onze Nádja neemt je mee naar deze plek om onze kroegentocht te beginnen. In dit idyllische dal geniet je van het échte Oostenrijk, waar je meteen goed in de stemming komt voor de rest van deze trip. De Dj’s van de Schirmbar in Riezlern zetten de tent hier iedere week op zijn kop!

Innsbruck – 3,2,1… shotje

Na het Kleinwalsertal neemt onze Kelly jullie mee naar dé enige echte shotjesbar in Innsbruck; Haltestelle. Wat is er nou een betere plek om vast in de mood te komen voor een kroegentocht? In de Haltestelle werken ze met buslijnen voor de verschillende shots! Ze hebben voor ons zelfs speciaal een skilerarenlijn waar je voor een prikkie een dienblad krijgt met 15 verschillende shots!!

Mayrhofen – Biertje?

Ja, lekker! En daarvoor kunnen we heel goed terecht bij onze Kryschja. Zij heeft in haar ‘tweede thuis’ een favo après-ski bar, de Brück ‘n stadl in het dal van Mayrhofen. Deze traditionele après-ski bar is hét voorbeeld van hoe après-ski in Tirol hoort te zijn. Zo lopen er ook regelmatig mensen rond in een dirndl of lederhosen, en organiseren ze regelmatig thema-avonden. Leuk voor skileraren is, dat de halve liters hier goed zijn afgeprijsd.

Gerlos – Nederland, oh Nederland

Als je tijdens onze kroegentocht toch al een beetje ‘heimwee’ hebt gekregen naar de Hollandse hitjes en meezingers, zijn we bij Bo in Gerlos aan het goede adres. In het midden van het dorp is namelijk de Cin-cin te vinden, die regelmatig is uitgeroepen tot beste après-ski bar van Oostenrijk. Hier vind je Nederlandse dj’s, Nederlandse zangers, Nederlands barpersoneel en een hele hoop Nederlandse skileraren, gezelligheid gegarandeerd dus. Als skileraar zijne hoef je je hier nooit af te vragen waar je collega’s zijn, want de Skilehrersammelplatz achterin de kroeg is the place to be om heerlijk te zingen, dansen en sjansen op alle bekende hitjes.  

Zell am See – Niets is te gek

Vanuit Gerlos vervolgen we onze kroegentocht naar Zell am See, wat al jarenlang de winterthuisbasis is voor onze Maud. De Dorfschenke, onderaan bij de Areitbahn, is dan ook haar favoriete kroeg in het dorp! In een wagenwiel klimmen wat aan het plafond hangt, via de trapleuningen naar de eerste verdieping en op je kop boven de bar hangen, in de Dorfschenke kan het allemaal! Het is vaste prik om hier te eindigen na een dag op de latten, voor alle stamleraren en zelfs voor de skileraren in spe van de vele anwärter cursussen die in Zell am See worden gegeven. Herinner jij je favo après-ski bar van je opleidingsperiode nog?

Flachau – Bovenop de bar

Na alle gekkigheid vanuit Zell am See gaan we door naar onze laatste stop van de kroegentocht; het alom bekende Flachau. Volgens onze Sarah is het hier altijd feest, dus de perfecte plek om nog één keer het dak eraf te laten gaan. Sarah kun je vaak vinden in het oude barretje van de Damfkessel, ergens bovenop de bar. Hier maakt ze ieder jaar de leukste herinneringen. Van leuke, gezellige bandjes die staan te spelen tijdens de lunch, tot meezingen met alle après-ski hitjes een paar uurtjes later. Een perfecte combinatie om deze kroegentochtroadtrip mee af te sluiten!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren