Lieve wintersporter: ski alsjeblieft om mijn groepje heen

Lieve wintersporter

Je houdt van de sneeuw en de bergen. Een jaar lang tel je de dagen af tot de volgende wintersport. Op je snowboard of ski’s kom je zorgeloos de pistes af. ‘s Middags geniet je van een heerlijke lunch en aan het einde van dag mag een gezellige après-ski niet ontbreken. Dat je er zo van geniet dat begrijpen wij maar al te goed. Er is niks mooiers dan de wintersport!

Veel van onze gasten moet daar nog een beetje aan wennen. Ze staan voor het eerst op ski’s en moeten heel erg hun best doen om hun bochten te maken. Wanneer ze achter ons aan glijden hebben ze alleen oog voor wat wij ze leren. Ongeacht of het kinderen of volwassenen zijn, alle concentratie is nodig om goed naar beneden te komen. Het doel: net zo ontspannen de berg af komen als jij.

Een skigebied telt al snel tientallen kilometers aan skipistes die van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag geopend zijn. Voldoende ruimte en tijd om te genieten van de sneeuw. Van al die kilometers hebben wij samen met onze gasten slechts een paar meter nodig. Die meters willen we graag gebruiken om onze gasten het plezier van het wintersporten mee te geven.

Je zult begrijpen dat dat plezier abrupt verstoord wordt als je er heel hard tussendoor komt glijden. Natuurlijk is de sneeuw, die tussen de skileraar en zijn gast in is gevallen, ook voor jou. Je zult het ook vast niet met opzet doen. Wat jij niet meekrijgt is dat wij vervolgens een paar minuten nodig hebben om onze gasten weer rustig te krijgen nadat ze heel erg van je geschrokken zijn. Sommige van hen komen zelfs ten val en hebben de schrik flink in de benen zitten. En je wilt er toch niet aan denken wat er gebeurt als je per ongeluk met een kleine 50 kilometer per uur een kindje van zes uit het groepje raakt?

Ondanks dat je het niet met opzet doet willen we je toch vragen om in het vervolg even een bochtje extra te maken. Mocht je tijd over hebben dan kun je er misschien voor kiezen om even te wachten tot de skiklas van je weg is geskied en je weer de ruimte hebt om te genieten van de heerlijke piste.

Bedankt voor je begrip! En alvast een hele fijne wintersportvakantie gewenst!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren