Op bezoek bij de TCK Sport Group (Blizzard)

Om 11 uur ‘s ochtends kom ik aan bij het grote Sport Business Center in Leusden. Hier heeft de TCK Sports Group hun showroom. Nadat we langs Uvex, Völkl, Nordica en Leki zijn gelopen komen we bij de ruimte waar de skischoen- en ski modellen voor het komende seizoen opgesteld staan.

TCK Sports Group
TCK Sports Group is de exclusieve importeur van 23 merken sportartikelen voor de Benelux. Alle merken van TCK Sports Group zijn A-merken die internationaal toonaangevend zijn in hun segmenten. Alle merken maken en leveren innovatieve producten van de allerhoogste kwaliteit. TCK Sports Group behartigt alle belangen van deze merken in de markt, van sales en marketing, logistiek en after sales tot service en garantieafhandeling.

Blizzard
Één van de merken die TCK Sports Group vertegenwoordigd is Blizzard. Nadat ik 5 jaar geleden mijn eerste Blizzard ski’s kocht heb ik nooit meer getwijfeld over welk merk ik moest skiën. Om nu in de showroom te staan met alle Blizzard modellen voor het komende winterseizoen voelt daarom alsof ik als kind in een speelgoedwinkel sta.
De vertegenwoordiger neemt met mij de ski’s door en geeft een uitgebreide uitleg over de bouw en eigenschappen van de verschillende ski’s.

Skileraar model
Als we de gehele collectie Blizzard ski’s voor het seizoen 2014/2015 bekijken dan springen er drie modellen in het oog die uiterst geschikt zijn voor skileraren. Alle drie de ski’s beschikken over de capaciteit om ook met een hoge snelheid stabiel te reageren op de bewegingen van de skiër. Naast dat de ski’s heerlijk te skiën zijn in je vrije tijd beschikken ze ook over de eigenschappen die je als skileraar zoekt in een ski om op les te geven. Zowel gesneden als geslipte bochten zijn ook bij een lagere snelheid makkelijk te maken. Drie echt alleskunners!

BlizzardDe G-Power FS IQ is verkrijgbaar in de lengtes 167 cm, 174 cm en 181 cm met een radius van 15 m. bij 174 cm. Deze ski is super stabiel op harde pistes en heeft een goede kantengrip. Door de lichte tip en tail rocker samen met de 17,5 m. radius draait de ski zonder enige moeite zowel lange als korte bochten. Het Full Suspension IQ-systeem zorgt voor een heerlijk rustige ski.

De R-Power FS IQ is verkrijgbaar in de lengte 167 cm, 174 cm en 181 cm met een radius van 19 m. bij 174 cm. Een ski voor iedereen die houd van lange bochten op een hoge snelheid. Door het FS IQ-systeem blijft de ski rustig op de piste ongeacht de snelheid. Ten opzichte van vorig jaar heeft dit model afscheid genomen van de tip en tail rocker. In combinatie met de 19 m. radius is dit de perfecte ski voor de echte racer.

De S-Power FS IQ is misschien wel de perfecte ski te noemen voor iedereen die vaak aan kinderen les geeft. Verkrijgbaar in 160 cm, 167 cm en 174 cm met een radius van 14 m. bij 167 cm. Deze ski draait het makkelijkst van de drie power modellen van Blizzard. Door de tip en tail rocker en de 14 m. radius draait deze ski perfecte korte bochten bij hoge en lage snelheid. Een high performance ski met speelse eigenschappen.

Alle drie de power modellen uit de high performance lijn van Blizzard worden geleverd met een Marker Power 14 TCX binding.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren