How to ski by the French method (1947)

Deze bijzondere pagina’s zijn afkomstig uit “How to ski by the French method: Emile Allais technic” (1947). Foto’s en layout zijn gemaakt door Piere Boucher. De fransman Emile Allais was kampioen op de afdaling en een vernieuwende skileraar die samen met Piere Boucher dit prachtige boek maakte.

De skitechniek afgebeeld op de pagina werd als volgt omschreven:

  • Tegendraaien van het bovenlichaam in de tegenovergestelde richting van de te maken bocht.
  • Het uiteindelijk roteren wordt krachtig ingezet in de richting van de te maken bocht.
  • De buitenste arm en schouder worden actief naar voren bewogen om kracht aan de rotatie te geven.
  • De rotatie wordt doorgegeven aan de ski’s door het tijdelijk blokkeren van de heupen.
  • De arm volgt samen met de romp en schouders. Dit deel van de rotatie moet vloeiend worden uitgevoerd om te voorkomen dat de arm die voorwaarts beweegt niet voor rotatie naar de berg zorgt.

Emile Allais
Emile AllaisAllais zijn carrière kent hoogdagen vanaf 1935. Zowel in de afdaling, als in de combinatie behaalde hij zilver op het Wereldkampioenschap Alpineskiën. Op de Olympische Winterspelen 1936 behaalde hij brons op de combinatie. Op het Wereldkampioenschap in 1937 in Chamonix behaalde hij goud in alle 3 de onderdelen: de afdaling, de combinatie en de slalom. In 1938 behaalde hij opnieuw goud op het Wereldkampioenschap op de combinatie. In de andere 2 onderdelen behaalde hij zilver.

Na zijn carrière werd Allais nog coach van het Frans Olympisch skiteam. De skischool die hij oprichten is nu één van de grootste van de wereld.

Boucher was een interessant figuur in de wereld van de fotografie. Hij gebruikte technieken als fotogrammen en solarisatie om het lichaam en de figuren op een dusdanige manier vast te leggen dat zij op een adequate manier bewegingen toonde.

Wil je dit boek toevoegen aan jouw boekenkast dan zul je goed moeten zoeken. De boeken worden afhankelijk van de staat waarin ze verkeren aangeboden voor tussen de €350,- en €850,- in antiek winkels.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren