How to ski by the French method (1947)

Deze bijzondere pagina’s zijn afkomstig uit “How to ski by the French method: Emile Allais technic” (1947). Foto’s en layout zijn gemaakt door Piere Boucher. De fransman Emile Allais was kampioen op de afdaling en een vernieuwende skileraar die samen met Piere Boucher dit prachtige boek maakte.

De skitechniek afgebeeld op de pagina werd als volgt omschreven:

 • Tegendraaien van het bovenlichaam in de tegenovergestelde richting van de te maken bocht.
 • Het uiteindelijk roteren wordt krachtig ingezet in de richting van de te maken bocht.
 • De buitenste arm en schouder worden actief naar voren bewogen om kracht aan de rotatie te geven.
 • De rotatie wordt doorgegeven aan de ski’s door het tijdelijk blokkeren van de heupen.
 • De arm volgt samen met de romp en schouders. Dit deel van de rotatie moet vloeiend worden uitgevoerd om te voorkomen dat de arm die voorwaarts beweegt niet voor rotatie naar de berg zorgt.

Emile Allais
Emile AllaisAllais zijn carrière kent hoogdagen vanaf 1935. Zowel in de afdaling, als in de combinatie behaalde hij zilver op het Wereldkampioenschap Alpineskiën. Op de Olympische Winterspelen 1936 behaalde hij brons op de combinatie. Op het Wereldkampioenschap in 1937 in Chamonix behaalde hij goud in alle 3 de onderdelen: de afdaling, de combinatie en de slalom. In 1938 behaalde hij opnieuw goud op het Wereldkampioenschap op de combinatie. In de andere 2 onderdelen behaalde hij zilver.

Na zijn carrière werd Allais nog coach van het Frans Olympisch skiteam. De skischool die hij oprichten is nu één van de grootste van de wereld.

Boucher was een interessant figuur in de wereld van de fotografie. Hij gebruikte technieken als fotogrammen en solarisatie om het lichaam en de figuren op een dusdanige manier vast te leggen dat zij op een adequate manier bewegingen toonde.

Wil je dit boek toevoegen aan jouw boekenkast dan zul je goed moeten zoeken. De boeken worden afhankelijk van de staat waarin ze verkeren aangeboden voor tussen de €350,- en €850,- in antiek winkels.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het