Skiën kan een sport voor het leven zijn

Er is niks zo mooi als het leven in de bergen. Als skileraar mag je de hele winter lang van je hobby je werk maken. Maar aan alles komt een eind. Het leven van een sportleraar is niet voor altijd. Of toch wel? De Amerikaanse website New Jersey Herald schreef over de 90-jarige skileraar (foto) die al 45 jaar in dienst is bij de skischool in Mountain Creek.

De 90-jarige Fred Mock heeft in de afgelopen 45 jaar geen winter overgeslagen als skileraar. Mock is nog net zo flexibel en mentaal instaat om te skiën als sommige van de veel jongere skiërs. Hij is een inspiratie voor veel van de lokale bewoners en gasten die hun vakantie in Mountain Creek doorbrengen.

Mock kan zich geen hoogtepunt herinneren uit zijn carrière als skileraar. Volgens hem komt dat omdat hij zo veel leuke lessen heeft gehad die hem een totale voldoening geven. “Wanneer je de wil hebt iet te doen, dan vindt je een manier,” aldus Fred Mock.

Om het skiën net zo lang vol te kunnen houden als Mock is het belangrijk goed naar je lichaam te luisteren. Bereid je spieren voor op de winter tijdens de zomermanden. Stap op een mountainbike en leef je één keer per week lekker uit. Voorkom overbelasting tijdens het seizoen door een goede warming up te doen voor de start van je les. En natuurlijk wil je er voor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk skiet. Door je techniek te blijven perfectioneren zul je ook op latere leeftijd makkelijk de berg af kunnen komen.

Mock is een uitzondering te noemen. Maar skileraren boven de 60 jaar zijn er genoeg. Het leven van een sportinstructeur is niet gebonden aan leeftijd. Zo lang je goed voor je lichaam zorgt komt er pas een eind aan als je dat zelf wilt.

Zie jij jezelf met 90 jaar nog skiles geven?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren