Skileraren maken heerlijke freeride-film

Tijdens het seizoen hopen we op voldoende sneeuw om lekker buiten de piste te kunnen skiën. Dit jaar waren dat soort dagen schaars. Des te meer reden om de dagen waarop het wel kan vast te leggen. Helemaal te gek zou het natuurlijk zijn om je eigen freeride-film te maken. En zo gezegd is zo gedaan!

In het naseizoen is het voor skileraren altijd genieten. De boekingen in de skischool lopen langzaam terug, de zon gaat steeds langer schijnen en er worden allerlei leuke evenementen georganiseerd. Een van die evenementen is het Moving Mountain film contest. Een wedstrijd waarin deelnemers twee en een halve dag de tijd hebben om een film op te nemen en te bewerken. Na het succes van vorig jaar besloot ik samen met drie collega’s uit de Arlberg wederom mee te doen en te laten zien dat het ook aan de Arlberg genieten is.

Dit seizoen deden we voor de tweede keer mee aan het Moving Mountain film contest. Een wedstrijd die in het leven is geroepen om geld in te zamelen voor goede doelen. De skischool ondersteunde ons initiatief door ons vrij te geven om aan het wedstrijd mee te doen. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor Gear 4 Guides en de lokale berg redding.

We waren heel erg gemotiveerd, zeker nadat het een paar dagen voor de opnames nog lekker ging sneeuwen. De tijd vloog voorbij. We waren bang dat we te weinig beelden hadden kunnen opnemen. Achteraf bleek dat we genoeg beelden hadden verzameld, we hadden zelfs aardig wat materiaal over.

Het feest waar alle films getoond werden was een ware knaller. Het niveau van de films lag erg hoog. Niet alleen ski-technisch maar ook op creatief gebied was het smullen geblazen. Ook onze film “The waiting game” kon op het nodige gejuich en gejoel rekenen. Na de prijsuitreiking werd er tot diep in de nacht gefeest op muziek van verschillende bandjes. Al met al een top evenement waar ik volgend jaar zeker weer bij wil zijn!

Tot 14 april kunnen jullie je stem laten horen en op de beste films stemmen. Uiteraard hoop ik dat jullie net zo enthousiast zijn over “The waiting game” als ik en jullie je stem hier willen achterlaten!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar