5 redenen om nog een seizoen als skileraar te gaan werken

Nu het einde van het seizoen in zicht is wordt het tijd om na te denken over wat je volgend seizoen wilt gaan doen. Veel ski- en snowboardleraren zullen nu al weten dat ze komend seizoen weer de sneeuw in gaan. Mocht je nog een beetje twijfelen dan hebben we vijf punten voor je waarom je volgend seizoen gewoon weer de sneeuw in wilt gaan.

1. Skiën tot je er bij neervalt
Het is het liefste wat je doet. Als het aan jou ligt ski je het hele daar door. Als skileraar sta je iedere dag in de sneeuw. Iedere dag staat in het teken van jouw favoriete hobby, je hebt van je hobby je werk gemaakt. De dagen dat je niet aan het werk bent gaat de rem eraf en ski je van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag. Je mag meer dan vier maanden lang iedere dag op de ski’s staan.

2. Je vrienden bezoeken
Na een seizoen lang in de bergen gewoond en gewerkt te hebben heb je veel nieuwe mensen leren kennen. De gedeelde passie en hetzelfde dagelijkse ritme zorgen ervoor dat je snel naar elkaar toetrekt. Je collega’s reken je al snel tot je beste vrienden. Een groot deel van je nieuwe vrienden zal je tijdens de zomermaanden niet meer zien. Natuurlijk wil je komend seizoen je vrienden weer opzoeken en er net zo’n gaaf seizoen van maken als afgelopen seizoen.

3. Nog meer nieuwe mensen ontmoeten
Veel van je collega’s keren weer terug naar de bergen nadat de eerste sneeuwvlokken naar beneden zijn komen dwarrelen. Zoals gewoonlijk zal het team weer worden aangevuld met veel nieuwe skileraren. Die gezelligheid wil je niet missen. Tussen al die nieuwe collega’s zitten weer tal van gezellige mensen die net als jij een seizoen in de sneeuw willen meemaken. Leer weer een grote groep nieuwe mensen kennen, en wie weet waar dat je brengt.

4. Je hebt je draai gevonden
Als dit seizoen je eerste seizoen was dan waren de eerste werkdagen vast een beetje spannend. Het lesgeven, het spreken van een vreemde taal en een paar maanden wonen in een andere land. Het zijn allemaal dingen die nieuw waren. Aan het einde van het seizoen zijn al deze dingen vanzelfsprekend geworden. Komend seizoen weet je wat je staat te wachten. Je zult een veel ontspannender aan je eerste skilessen beginnen. Ook ken je de mensen van het restaurant, de skiverhuur en bij de lift. Zij kennen jou ook, wat het seizoen leuker en misschien zelfs een beetje makkelijker maakt.

5. Volgend seizoen valt er meer sneeuw
Dit seizoen viel er niet heel veel sneeuw. In het begin van het seizoen hadden veel skischolen de grote uitdaging om al hun gasten op witte pistes te krijgen. De hoger gelegen skigebieden hadden daar geen moeite mee, maar de lager gelegen skigebieden moesten uitwijken naar nabijgelegen gebieden. Ondanks dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen kan een winterseizoen in de bergen er een stuk witter uitzien. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat er komend seizoen veel meer sneeuw zal vallen. Een goede reden om nog een seizoen de bergen in te trekken!

Laat dit seizoen niet de laatste zijn! Ga jij volgend seizoen weer de sneeuw in?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het