De heerlijke sfeer van de laatste weken van het seizoen

De drukte is voorbij en veel skileraren zijn alweer richting huis vertrokken. Diegene die achter zijn gebleven in de Alpen, om daar de toeristen van de nodige technische ondersteuning te voorzien, zullen het afgelopen week niet heel druk hebben gehad. Komende week beginnen de paasvakanties en zullen de skigebieden nog twee weken dit seizoen goed gevuld zijn. De laatste weken van het seizoen hebben altijd iets bijzonders.

Na de krokusvakantie neemt de drukte in de skischolen snel af. Doordat pasen dit jaar heel vroeg valt zullen veel skileraren ook de weken tussen de krokus en pasen doorwerken. De huidige omstandigheden in de bergen dragen daar aan bij. Door de sneeuwval van twee weken geleden en de niet te warme temperaturen van afgelopen week liggen de pistes er momenteel schitterend bij. De perfecte periode voor een wintersportvakantie.

De drukte is voorbij en dus kunnen we een beetje gas terugnemen. Het zonnetje wat momenteel aan kracht gewonnen heeft hangt in veel skigebieden in een strakblauwe hemel. Skilessen worden niet meer in de après-ski afgesloten maar lekker op het terras in de zon.

Vooral hoog in de bergen zijn de sneeuwcondities uitstekend te noemen. Onze gasten hebben het prima naar hun zin omdat ze krijgen waar ze voor gekomen zijn, namelijk: skiën onder een strakblauwe hemel bij een aangename temperatuur.

De warmte, de rust en het bessef dat het seizoen bijna voorbij is geven het einde van het seizoen altijd een bijzondere sfeer.

Geniet nog even van je laatste dagen in de bergen!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren