Skiles geven op piste of all-mountain ski’s?

Je staat er het hele seizoen op en de meeste uren tijdens het lesgeven. Maar is het fijners lesgeven op een piste of all-mountain ski?

Over het algemeen kom je met een pistes ski tijdens je skiles prima uit de voeten. Maar ski je met skiërs die na flinke sneeuwval ook een beetje buiten de piste willen skiën dan is een all-mountain ski wel heel erg fijn, zeker als ze daarna nog even het fun-park in willen. Ook voor skilessen met gevorderde kinder is het fijn als je een ski hebt die wat makkelijker verschillende condities aan kan.

Uit onderzoek is gebleken dat het skiën op brede ski’s kwetsbaarder is voor knieën en enkels. Het onderzoek is gedaan door professor John Seifert van de Health and Human Development afdeling in Montana State University. Volgens hem zorgt een ski die onder de voet breder dan 80mm is voor een grotere belasting van de gewrichten. Hij maakte gebruik van sensoren om de spieren en pezen te kunnen bestuderen.

“Het lijkt erop dat vanaf 80mm de hefboomwerking groter wordt. De grotere hefboom zorgt voor meer belasting wat zorgt voor pijnlijke knieën en enkels”, aldus Seifert. Hij geeft aan dat zijn onderzoek nog meer tijd nodig heeft om tot een goed resultaat te komen.

Bredere ski’s worden steeds populairder. Ook tijdens het lesgeven zijn all-mountain ski’s die ideale ski’s om zowel op als naast de piste les te kunnen geven. Maar als we dit onderzoek mogen geloven dat is het verstandig om onder de 80mm te blijven. Het goede nieuws is dat er maar weinig all-mountain ski’s zijn die breder dan 80mm onder de voet zijn.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het