Wel of geen helmplicht voor skileraren?

De skihelm is niet meer weg te denken van de pistes. In de afgelopen jaren is het aantal wintersportende helmdragers sterk gestegen. De skileraren van Skischule Arlberg zijn dit jaar verplicht om tijdens hun skilessen een helm te dragen. Hebben skileraren deze verplichtstelling nodig of kunnen ze dit zelf bepalen?

Een enkel skigebied in Noord-Amerika heeft er voor gekozen om een algehele helmplicht voor al haar gasten in het leven te roepen. In Oostenrijk en Italië zien we bij hoge uitzondering gebieden die een helmplicht hebben voor kinderen. Maar de meeste skigebieden laten deze beslissing over aan de bezoekers zelf.

Veel skischolen hebben al een aantal jaren een helmplicht voor skileraren die lesgeven aan kinderen. In het contract van Skischule Arlberg staat dit seizoen dat skileraren ten alle tijden tijdens het lesgeven een helm moeten dragen. Zowel bij skiles aan volwassenen als aan kinderen moeten skileraren hun helm ophebben. Is dit een goede ontwikkeling of zou iedereen dit voor zichzelf moeten kunnen beslissen?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Mobi Clothes

  Tegenwoordig is sport eigenlijk niet meer weg te denken in het leven van een mens. Bijna iedereen doet het en je groeit ermee op. Maar