Wel of geen helmplicht voor skileraren?

De skihelm is niet meer weg te denken van de pistes. In de afgelopen jaren is het aantal wintersportende helmdragers sterk gestegen. De skileraren van Skischule Arlberg zijn dit jaar verplicht om tijdens hun skilessen een helm te dragen. Hebben skileraren deze verplichtstelling nodig of kunnen ze dit zelf bepalen?

Een enkel skigebied in Noord-Amerika heeft er voor gekozen om een algehele helmplicht voor al haar gasten in het leven te roepen. In Oostenrijk en Italië zien we bij hoge uitzondering gebieden die een helmplicht hebben voor kinderen. Maar de meeste skigebieden laten deze beslissing over aan de bezoekers zelf.

Veel skischolen hebben al een aantal jaren een helmplicht voor skileraren die lesgeven aan kinderen. In het contract van Skischule Arlberg staat dit seizoen dat skileraren ten alle tijden tijdens het lesgeven een helm moeten dragen. Zowel bij skiles aan volwassenen als aan kinderen moeten skileraren hun helm ophebben. Is dit een goede ontwikkeling of zou iedereen dit voor zichzelf moeten kunnen beslissen?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren