Skiles is niet alleen voor beginners

Skiles is voor beginners? Mensen die al kunnen skiën hebben geen les meer nodig? Onzin natuurlijk, we zijn nooit te oud om te leren. Voor een optimale vakantie beleving doen ook ervaren skiërs er verstandig aan een tijdje met een skileraar op pad te gaan. Vraagt iemand aan je of het nemen van skiles nog verstandig is dan is het antwoord altijd: ja!

Om het meest uit je vakantie te kunnen halen is het verstandig om skiles te volgen. Ook wanneer je al jaren skiet. Met een skileraar aan je zijde kun je de vakantie langzaam opbouwen en voorkom je dat die vervelende foutjes er in sluipen. Van twee of vier uurtjes privé les op de eerste skidag heb je de hele vakantie plezier.

Hoe lekker zou het zijn als je die moeilijke zwarte piste over een paar jaar net zo makkelijk naar beneden kunt skiën als de blauwe? Dat resultaat kun je bereiken door gewoon weer eens les te volgen. Naast dat het leerzaam is zul je merken dat het ook nog eens gezellig is. Veel pubers kiezen er bijvoorbeeld voor om skiles te nemen omdat ze liever met leeftijdgenoten de pistes onveilig maken dan met hun ouders.

Maar ook als je voor je gevoel niks meer kunt leren op de piste is er een rede voor het volgen van skiles. Die prachtige beelden van onverspoorde witte vlaktes verse sneeuw zijn dichterbij dan je denkt. Met een lokale skigids kun je veilig van de piste af en de techniek leren om buiten de piste te kunnen skiën. Naast de technische vooruitgang leer je ook over de sneeuw en de omgeving.

Het kan altijd beter, makkelijker en leuker! Zorgt jouw skischool voor goede bijscholing?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts