Skischule Warth biedt nostalgische skitoer aan

Priester Müller ging 120 jaar gelegen als eerste skiër van Warth naar Lech. Hiermee bracht hij de wintersport naar de Arlberg. Onder begeleiding van een skigids kunnen toeristen deze tocht nu herbeleven.

MüllerPfarrer-Müller-Tour
De route heeft de naam “Pfarrer-Müller-Tour” gekregen. 120 jaar geleden begint priester Müller in Warth zijn tocht. Op zware houten ski’s liep hij naar de parochie in Lech am Arlberg. Op oude foto’s is Johann Müller te zien in een keurig volledig gesloten overhemd met priesterboord. Müller was van 1891 tot 1896 plaatsvervangend priester in Warth. In die jaren waren de winters uiterst sneeuwrijk waardoor het voortbewegen zwaar was.

Een straat van Warth naar Lech bestond toen nog niet. Ook nu is de weg ‘s winters vaak gesloten in verband met het lawinegevaar. In 1894 las Müller in de krant dat mensen in Scandinavië ook bij grote hoeveelheden sneeuw zich met ski’s konden voortbewegen. Hij bestelde een paar ski’s, wachten tot het avond was om niet uitgelachen te worden, en deed een poging in de grote hoeveelheid sneeuw. Na enkele dagen oefenen stond hij goed genoeg op zijn ski’s en begon de lange tocht naar Lech.

Nostalgische skitour
Vandaag de dag hebben de deelnemers, onder leiding van een skigids van Skischule Warth, de luxe van twee stoeltjesliften waarmee ze de tour starten. De tour gaat onder de toppen van de Warther Horn en Karhorn door richting Lech. Ook priester Müller moet hier 120 jaar geleden gelopen hebben. De tour vind volledig buiten de piste plaats en is alleen onder begeleiding van een skigids te nemen. De Pfarrer-Müller-Tour verbind twee zeer geliefde skigebieden en is toch een tocht door de ongerepte en onverstoorde natuur.

Voor meer informatie bezoek je de website van Skischule Warth.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en