Leren skiën in het Chinees

In de winter telt Skischule Zermatt, gelegen in de gelijknamige Zwitserse plaats, 200 skileraren. Daartoe behoord voor het tweede seizoen ook de Chinese skileraar Yuanliang Li.

Yuanliang Li
Yuanliang Li komt uit het Noord-Westen van China en is vanaf 14 december werkzaam als skileraar voor zijn landgenoten, die een bezoek brengen aan Zermatt. De samenwerking tussen de Chinesen en de Skischule Zermatt is in het vorige seizoen tot stand gekomen. Ralph Schmidhalter, skischool eigenaar, is erg te spreken over Li. “Hij heeft zich erg snel bij ons geïntegreerd.”

19 verschillende talen
Chinees is niet de enige taal die in de skischool gesproken wordt. De skischool biedt haar skilessen aan in 19 verschillende talen. “Het doel is om in de toekomst ons te richten op meer buitenlandse skileraren”, verteld Schmidhalter. De markt in het Oosten in landen als Japan en China moet verder worden uitgebouwd. “Yuanliang Li is een belangrijke boodschapper voor de sneeuwsport. We hopen dat er door hem meer toeristen uit het Oosten naar Zermatt komen”, legt hij uit.

Bron: roo.ch

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren