Leren skiën in het Chinees

In de winter telt Skischule Zermatt, gelegen in de gelijknamige Zwitserse plaats, 200 skileraren. Daartoe behoord voor het tweede seizoen ook de Chinese skileraar Yuanliang Li.

Yuanliang Li
Yuanliang Li komt uit het Noord-Westen van China en is vanaf 14 december werkzaam als skileraar voor zijn landgenoten, die een bezoek brengen aan Zermatt. De samenwerking tussen de Chinesen en de Skischule Zermatt is in het vorige seizoen tot stand gekomen. Ralph Schmidhalter, skischool eigenaar, is erg te spreken over Li. “Hij heeft zich erg snel bij ons geïntegreerd.”

19 verschillende talen
Chinees is niet de enige taal die in de skischool gesproken wordt. De skischool biedt haar skilessen aan in 19 verschillende talen. “Het doel is om in de toekomst ons te richten op meer buitenlandse skileraren”, verteld Schmidhalter. De markt in het Oosten in landen als Japan en China moet verder worden uitgebouwd. “Yuanliang Li is een belangrijke boodschapper voor de sneeuwsport. We hopen dat er door hem meer toeristen uit het Oosten naar Zermatt komen”, legt hij uit.

Bron: roo.ch

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde