Uphill: Wintersport voor iedereen!

Wintersport is voor veel Nederlanders de mooiste vakantie van het jaar, en ook in deze gekke tijden niet weg te denken. Het aankomende wintersportseizoen zal anders worden dan alle andere. Maar dat mag de pret zeker niet drukken! Uphill maakt wintersport mogelijk voor iedereen!

 

Uphill – wintersport voor mensen met een speciale hulpvraag

Hoewel de meeste mensen in de winter lekker op wintersportvakantie gaan, is deze vakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor kinderen en volwassenen met autisme, ADHD of een andere speciale hulpvraag is het niet altijd haalbaar om te gaan skiën of snowboarden.

Een nieuwe omgeving, een nieuwe ervaring en ontzettend veel prikkels. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk voor mensen met een speciale hulpvraag. Skiën of snowboarden lijkt daarom een ver-van-mijn-bed-show, maar met Uphill is het zeker niet onmogelijk.

Wintersport hoort een activiteit te zijn voor het hele gezin!

Bij Uphill creëren wij daarom unieke wintersport ervaringen voor iedereen die extra hulp kan gebruiken op de piste! Onze unieke ski- en snowboardlessen zijn op maat samengesteld door gecertificeerde instructeurs.

Dankzij onze ervaring, laten wij mensen met autisme, ADHD en ADD kennis maken met wintersport. Hierbij gaat veel aandacht uit naar het versterken van iemands zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Ook het opdoen van sociale contacten en buiten je comfort zone treden zijn belangrijke elementen bij Uphill. Bij Uphill draait het tijdens wintersport om plezier, waarbij aandacht en begrip voor mensen met autisme, ADHD en ADD voorop staat.

Individuele focus

De missie van Uphill is het creëren van unieke ski- en snowboardlessen voor iedereen met autisme, ADHD of een andere speciale hulpvraag. Aandacht en begrip staan voorop bij de lessen.

Iedereen is uniek en daarom wordt er geheel rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en/of mogelijkheden, of die van jouw kind.

Voor ieder individu wordt de les aangepast op de persoonlijke wensen van jouzelf, door onze ervaren leraren. Op deze manier wordt het een stuk gemakkelijker om kennis te maken met de leukste sport die er bestaat!

Wat is dan het grote verschil met skischolen in Oostenrijk?

Waar in veel skigebieden in de Alpenlanden de skilessen gegeven worden in groepen, focust Uphill op één persoon.

Bij veel skischolen in Oostenrijk ontbreekt het vaak aan de nodige aandacht en begrip voor autisme, ADHD en ADD. Terwijl juist aandacht en begrip, bijvoorbeeld in de vorm van begeleiding, juist enorm belangrijk is voor deze doelgroep.

Er skiën bijvoorbeeld vaak zo’n 10 kinderen achter de skileraar aan. De aandacht van de leraar moet daarbij verdeeld worden over alle 10 personen, waardoor ieder kind in feite minder individuele hulp krijgt. Geen ideale situatie voor kinderen met een speciale hulpvraag, zij hebben namelijk individuele aandacht en begeleiding nodig. Hier staat Uphill voor jullie klaar!

Uphill biedt lessen aan in Nederland én in Oostenrijk!

Waarom Uphill?

Uphill is uniek ten opzichte van veel skischolen in Oostenrijk. Uniek in benadering: wij kijken naar wat WEL kan. Uniek in positie: de enige skischool voor kinderen met een speciale hulpvraag. Uniek in beleving: de glimlach van de cursist is ons GOUD waard.

Meer info?

Het is voor ons belangrijk om direct de juiste snaar te raken en het vertrouwen te winnen bij deelnemers. Wil je meer weten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of doe een aanvraag! Of lees hier ervaringen van deelnemers die al hebben geskied met Uphill!

Wil jij meer weten over skiles geven aan volwassen en/of kinderen met een handicap? Lees dan zeker de blog van Sarah!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren