Wat gebeurt er in een skischool in de zomer?

Afgelopen jaar zijn onze vrienden van Snowsports Westendorf gestart met hun eigen skischool. Na een goed seizoen met een onverwacht einde, zijn wij benieuwd naar de werkzaamheden die momenteel nog plaatsvinden. Wat doet een skischool zoal in de zomer? En hoe bereid een skischool zich voor op het volgende seizoen? Lees snel verder, Danny Kater geeft antwoord op al deze vragen.

 

1. Het seizoen is voorbij, de sneeuw smelt langzaam weg,… Ligt het werk nu helemaal stil?

Grotendeels uiteraard wel, de meeste skileraren gaan na het hoogseizoen naar huis en gaan verder met hun werk of studie. De vaste seizoensleraren blijven nog tot einde seizoen en helpen met het afbouwen van de skischool en skiverhuur. Zo moet bijvoorbeeld het kinderland worden afgebouwd, de banners moeten van het dak en alle voorraad moet in de skiverhuur geïnventariseerd worden. Dit was afgelopen winter ongeveer twee dagen werk, waarna we met zijn allen genoten hebben van het heerlijke weer!

2. Wat voor werkzaamheden vinden er nu nog plaats en hoe doe je dit?

Op dit moment zijn Stefan, Laurens en ik voornamelijk bezig met de voorbereidingen voor aankomend seizoen. Dit doen we bijvoorbeeld door met een kritisch oog te kijken naar afgelopen seizoen en waar mogelijk het één en ander te verbeteren! Zo willen wij bijvoorbeeld voor aankomende winter een eigen Förderband aanschaffen, wat betekent dat dit met de Bergbahnen, de boer waarvan de grond is en de gemeente besproken moet worden. Ook vragen onze partners alweer naar de prijzen voor aankomende winter, deze zijn inmiddels rond en worden nu door onze partners verspreid naar de verschillende reisorganisaties!

3. Kun je een beeld schetsen van een gemiddelde dag in de zomer qua werkzaamheden m.b.t. de skischool?

Laurens en ik zijn ca. twee weken geleden terug naar Westendorf gereisd en verblijven in ons vaste appartement hier. Na de drukke winter en de enorme drukte die kwam kijken bij het opstarten van de skischool, doen wij het deze zomer uiteraard iets rustiger aan en zijn de werkdagen veel van 10.00 tot 17.00uur. De eerder genoemde afspraken met lokale partners en instanties vinden veelal in de ochtend plaats, waarna we in de frisse berglucht gaan lunchen bij één van de berghutten hier in Westendorf. ’s Middags werken we dan weer op de laptop aan de eerder genoemde voorbereidingen voor aankomende winter.

4. Ooit aan gedacht om deze zomer ook iets aan te bieden? Fietsverhuur o.i.d.

Ja, we hebben hier zeker naar gekeken. Het is zeker goed om in de zomer ook iets te doen. Behalve het feit dat de vaste kosten gewoon doorlopen, is het natuurlijk ook lekker om in de buitenlucht bezig te blijven. Sommige skischolen bieden inderdaad fietsverhuur aan of verhuren hun skischoolgebouw aan een lokaal outdoor-bedrijf. Wij zijn op het moment aan het kijken of we in Westendorf complete outdoor-pakketten kunnen samenstellen en deze aanbieden. Er is hier in de buurt nog niemand die dat doet, dus wie weet of dat kans van slagen heeft!

5. Wat komt er kijken bij de voorbereidingen op het volgende seizoen? Waar houd je je mee bezig?

Zoals eerder genoemd zijn we op dit moment voornamelijk bezig met reflecteren op afgelopen seizoen en kijken we wat we voor aankomend seizoen nóg beter kunnen doen. Naarmate we dichter naar de winter komen, zullen we ook weer opzoek gaan naar tientallen skileraren én duaalleraren! Dit lijkt makkelijk, maar in de praktijk komt hier veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan tientallen selectie- en sollicitatiegesprekken, kamerplanningen, beantwoorden van tientallen mails met vragen over de skischool en uiteindelijk moet ook elke skileraar nog een passend pak aan! Afgelopen winter hadden wij accommodatie beschikbaar voor onze 25 leraren, gezien de groei van aflopen winter (even afgezien van het Corona-virus) verwachten/hopen we wederom te groeien, wat betekent dat we ook opzoek moeten naar extra accommodaties voor onze skileraren.

6. Ga je nieuwe concepten / ideeën ontwikkelen voor het volgende seizoen? Wanneer begin je daarmee? Hoe gaat dat in zijn werk?

Jazeker! Uit onze evaluaties op afgelopen seizoen zijn een aantal projecten gekomen. Een aantal van deze projecten zijn nu al opgepakt door Laurens, een aantal andere projecten zal per september opgepakt worden door onze nieuwe stagaire en skilerares Lieke. Verder komt per december onze eerdere stagaire en skilerares Danine ook weer terug om op locatie alle werkzaamheden te evalueren en direct te verbeteren waar dat kan. Een aantal projecten die op de planning staan:

  • Uitbreiding Kinderland (Eigen Förderband, vaste opbouw, etc.)
  • Meer gasten aantrekken vanuit België en Duitsland
  • Organiseren van een wekelijkse Kinder-Ski-Show op woensdag, naast de bekende wedstrijd op donderdagmiddag
  • Nóg verder uitwerken van het Kids-programma, denk aan dagelijkse thema’s, tientallen leuke oefeningen voor op de piste én speciale activiteiten tijdens de middagpauze
  • Het opleiden van onze leraren tot échte Kids-Experts!

7. Hoe zie jij een zomerseizoen voor je: vakantie of juist voorbereiden?

Nadat het winterseizoen volledig afgelopen is, is het eerst even tijd voor een verdiende vakantie. Na een maandje vakantie wordt het al snel een combinatie van vrije tijd en deels werken, wat zich naar de winter weer opbouwt tot dagen van 16 uur, 4 maanden lang haha!

8. Hoe speel je in op de huidige corona situatie?

Afgelopen weekend ben ik samen met Laurens op de Hintertuxer Gletscher geweest om  daar een voorproefje te krijgen van aankomende winter. Er waren hoofdzakelijk aanpassingen gedaan om de 1m regel te kunnen handhaven en er wordt in alle gondels en restaurants verplicht een mond-neus-masker gedragen. Wij zagen dat veel wintersporters hiervoor een Buff gebruikten. Wat dat betreft verandert er dus relatief weinig, als iedereen zich aan de gestelde regels houdt kan er vrij normaal ge-wintersport worden. Hoe dit zich verder ontwikkelt, zullen wij op de voet volgen!

Ook verwachten wij dat door de lange “lock-down” en de beperkte reismogelijkheden aankomende zomervakantie, de Nederlanders en Belgen uitkijken naar een welverdiende wintersportvakantie in Oostenrijk. Omdat iedereen net als afgelopen winter gewoon skiles en skimateriaal nodig heeft, verwachten wij als Skischool & Skiverhuur niet veel te “voelen” van het Corona-virus.

 

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren