Verschillen in salaris

Komende winter ga jij aan de slag als skileraar. Een gave ervaring, maar wat verdient het skileraar zijn eigenlijk? Dat vroeg ik mij als toekomstig skileraar wel af!  

In deze blog laat ik jou de verschillen, in salaris, tussen de skigebieden zien. Belangrijk om alvast te melden is dat het brutosalaris vaak verschilt per plaats, skischool en niveau als skileraar zijnde. Daarnaast verschillen de salarissen ook per land. Lees daarom vooral verder!

Oostenrijk

Skiën gaat hier hand in hand met après skiën.  De meeste Nederlanders gaan naar Oostenrijk voor een optimale wintersportvakantie. Nederlandse leraren zijn hier dan ook heel erg welkom! Als leraar verdien je hier tussen de 10 en 18 euro bruto per uur. Je verdient hier zeker genoeg mee om gezellige avondjes in de après ski van te betalen.

Frankrijk

Het land van de uitgestrekte gebieden met brede pistes. Dit is ook het land waar je het meeste verdient als skileraar zijnde. Wanneer je BASI level 2 hebt gehaald, verdien je de eerste 4 jaar 25 euro bruto per uur. In deze vier jaar moet je proberen zo goed te worden dat je BASI level 4 kan halen en dan ga je tussen de 45 en 75 euro bruto per uur verdienen. 

De procedure om skileraar te worden is hier ingewikkelder dan in Oostenrijk maar uiteindelijk verdien je ook meer. Daartegenover staat dat Frankrijk een relatief duur wintersportland is. Voor meer informatie over ski les geven in Frankrijk is lees je hier

Zwitserland

Hier kom je voor een luxe wintersportvakantie. Dit komt terug in het salaris van de leraar. Het ligt iets lager dan wat je verdient in Frankrijk maar alsnog relatief hoog. Als beginnend leraar verdien je ongeveer 36 euro bruto per uur en als ervaren skileraar 49 bruto euro per uur. Een mooi bedrag waarvan je bijvoorbeeld is lekker van de luxe wellness kan genieten!

Duitsland

Lekker dichtbij om last-minute heen te gaan. Ideaal en ook de reden waarom hier meer Nederlandse wintersporters heen gaan dan naar Italië en Zwitserland samen. Hier ligt het salaris ongeveer even hoog als in Zwitserland. Het is dus mogelijk om als gecertificeerd leraar 50 euro bruto per uur te gaan verdienen. Als beginnend leraar ligt het niveau van het salaris hier echter even hoog als in Oostenrijk. Je verdient dan tussen de 10 en 17 euro bruto per uur.

Italië

Dit land staat bekend om de perfect geprepareerde pistes en het heerlijk culinaire eten. Gemiddeld verdient een leraar hier tussen de 25 en 40 euro bruto per uur. Met uitschieters naar zelfs 60 euro. Het gemiddelde salaris ligt daartussen op 32 euro bruto per uur. Stel je werkt in populaire gebieden als Cortina dan ligt dit bedrag natuurlijk wat hoger. De plaats waar je werkt als leraar speelt hier een grote rol.

Tot slot 

Om het meeste geld te verdienen als skileraar moet je dus in Zwitserland of Frankrijk zijn. Echter heeft elk land zijn voor- en nadelen. Het belangrijkst is om je goed te voelen bij jouw baan als skileraar, in welk land dan ook. Weet jij al waar je dit jaar les gaat geven? Laat het weten in de comments! 

Ps. Lees voor de ideale voorbereiding op jouw wintersportseizoen deze blog en hopelijk zien we jou deze winter! 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren