Wat doet een skileraar in de zomer?

Na het winterseizoen trekken de meeste Nederlandse skileraren massaal terug naar de lage landen. De sneeuw is gesmolten en de ski’s kunnen weer de kast in. Veel leraren zoeken de zon op of gaan werken in bijvoorbeeld de horeca. Maar wat kan een skileraar eigenlijk allemaal nog meer doen in de zomer?

Op naar het water!

Ben je ook fan van de gesmolten sneeuw of andere watersubstanties? Dan zijn daar ook genoeg opties voor. Sommige skileraren zijn namelijk ook zeilinstructeurs. Hier zijn verschillende opleidingen voor, aangeboden door verschillende organisaties en te vinden door heel Nederland. Ben jij een iemand met passie voor water en hou je van zeilen?  Zeilschool Aquavitesse in Zeeland zoekt instructeurs! De vacature vindt je hier! Aquavitesse vindt zijn oorsprong in het geven van zeilles en bezorgen daarnaast een spetterende vakantie voor de kinderen. Er wordt gevaren met Optimisten, Valken en verschillende RSboten. Een instructeurs diploma is niet perse nodig, de zeilschool geeft interne opleidingen via het CWO systeem, het is wel belangrijk dat je al kan zeilen.

Nog een opleiding?

Wil je meer dan alleen je Anwärter? Er is een optie om jezelf verder te scholen in de zomer. Bijvoorbeeld het halen van je Landes 1 of 2. Er zijn verschillende organisaties die dit aanbieden. De opleiding volg je in de meeste gevallen op een gletscher. De meeste opleidingen duren 10 dagen. Snowsports Nederland biedt deze opleidingen ook aan. Niet alleen het behalen van je Landes maar ook een Anwärter Ski- of snowboard behoort tot de mogelijkheden. Meer informatie over deze opleidingen is te vinden op de site van Snowsports Nederland.

Natuurlijk kan je het ook rustig aandoen in de zomer. Een beetje chillen, festivalletje pakken en gewoon lekker genieten. Kortom, opladen voor het volgende seizoen! Wat doe jij in de zomer?

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren