Wat is de essentie van een goede skiles?

Wat is de essentie van een goede skiles? Deze vraag inspireert ons. Zijn ski- en snowboardlessen experimenteel en gebaseerd op beleving? Wat denk jij dat de essentie van een goede les is? Afgelopen week stelde thesnowpros.org deze vraag. Heb jij een antwoord op deze vraag? Doe mee met de discussie!

“Oprecht liefde hebben voor wat je doet! Je gasten zullen jouw oprechtheid oppikken. Dit houd rechtstreeks verband met hun succes.”
– Lonnie Strand

“De meeste skiërs leren of hebben geleerd hoe ‘normaal’ skiën voelt. Ze voelen zich comfortabel bij wat voor hun werkt. Tijdens de lessen zien we hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. We helpen ze te begrijpen hoe hun ‘nieuwe normale gevoel’ moet zijn. Het verwoorden van hun nieuwe interne sensatie door de skileraar helpt hen te focussen op, en het gegrijpen van, het nieuwe gevoel. Hiermee wordt voorkomen dat ze terugvallen in de oude vertrouwde gewoontes. Ze ontwikkelen een goede manier van zelftraining met een klein beetje hulp van ons.”
– Gary Colston

“Een gast weg zien glijden terwijl hij denkt, “Wow, dat was leuk,” en, “Ik had nooit verwacht dit te kunnen en ik kan niet wachten tot ik weer mag skiën.” Ja, alles wat we meegeven maakt een verschil. Ook het plezier dat we meegeven is belangrijk. Als ik lesgeef aan beginnende skiërs is succes voor mij of ze terugkomen met een glimlach op hun gezicht en vragen, “Wat gaan we nu doen?”
– Carlton Guc

“Begrip (voor je gasten en de reden dat zij skiën) + Eenvoud (van communicatie en concept) = Verbinding (en veiligheid, fun en leren)”
– Christian F. Luening

“Ik wil leren waar mijn gasten naar opzoek zijn. Voor sommige is het uitsluitend een sociale aangelegenheid, andere zijn opzoek naar een doorbraak in hun techniek. Aandacht besteden aan hun verbeterpunten en hen laten zien hoe ze zichzelf kunnen verbeteren terwijl ze het naar hun zin hebben zal er voor zorgen dat ze betere skiërs worden en stelt hen instaat nieuwe doelen te behalen. En is dat niet wat we willen?”
– Elaine Nilsson

“Je verbinden met je gasten en jouw passie voor de sport overdragen. Een van mijn doelen als skileraar is er voor te zorgen dat ik niet hun laatste skileraar ben. Ze moeten terug willen komen om nog meer te willen leren van jou en andere.”
– Bill Fowler

“Ken het onderwerp van je les, zorg voor een doel tijdens die les en deel dat met je gasten. Zorg voor meerdere middelen om je doel te kunnen bereiken.”
– Al Chrome

“Maak de ervaring belangrijk en gedenkwaardig. Als je tevreden gezichten ziet en lachende gasten hoort betekend dat waarschijnlijk dat je beide heb bereikt.”
– Mike MacDonald

“Vertrouwen winnen zodat je gasten het toestaan dat je ze iets bijbrengt is belangrijk. Maar net zo belangrijk is dat je de technische kennis hebt en weet wat en hoe je je gasten traint.”
– Sherman White

Wat is voor jou de essentie van een goede ski- of snowboardles? Laat het ons hieronder weten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren