Weinig sneeuw maar perfecte om te leren skiën

De omstandigheden zijn momenteel niet zoals we ze graag zouden zien. Toch heeft het mooie weer in skigebieden die open zijn gegaan zo zijn voordelen. Beginnende skiërs kunnen zich volledig focussen op het leren skiën en genieten van de aangename temperaturen.

We verwachten rond deze tijd van het jaar veel sneeuw en temperaturen ver onder het vriespunt, echt wintersportweer dus. Dikke kleding, wanten, helm en sjaal zijn noodzakelijk om het niet koud te krijgen. Vlak voor de middag beginnen je tenen en vingers koud aan te voelen en ben je blij als je het restaurant in mag om onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom even op te warmen.

Wintersporters die dit jaar met de kerstvakantie op de lange latten staan hebben een hele andere ervaring. Vooral voor beginnende skiërs is het aangenaam je niet zorgen te hoeven maken over de kou. Ze kunnen zich volledig concentreren op het skiën.

Kinderen houden het makkelijk van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag vol en klagen niet over dat ze het koud hebben. Doordat ze niet van top tot teen dik zijn ingepakt kunnen ze zich makkelijk bewegen en voelen ze zich prettiger. Daar waar de pistes in goede staat zijn heersen momenteel perfecte omstandigheden om te leren skiën.

Een eerste positieve wintersport ervaring zal er hopelijk voor zorgen dat de eerste wintersport niet de laatste zal zijn.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren