Zomerbaantjes in Oostenrijk

Als jouw hart een sprongetje maakt bij het zien van ruige bergtoppen, je intens gelukkig wordt van frisse berglucht en je ieder jaar weer met weemoed terug naar Nederland keert, heb je het ‘Oostenrijk-virus’ te pakken. Herken jij het gevoel, dat je baalt als het seizoen voorbij is? Lees dan zeker even verder! Aangezien er niets fijner is als buiten zijn, genieten van prachtige panorama’s en avonturen beleven, hebben wij wat opties voor je op een rij gezet om hier ook in de zomer van te kunnen genieten.

Zomerbaantjes

In Oostenrijk zijn tal van (tijdelijke) baantjes te vinden in de zomer. Wij laten je graag kennis maken met verschillende opties, zodat jouw zomer net zo gaaf kan worden als jouw winter.

Zodra de sneeuw smelt gaan de berghutten langs de wandelpaden stuk voor stuk weer open. Lijkt het je leuk om in de horeca te werken op een prachtige plek midden in de natuur, dan is dit op jouw lijf geschreven. Net als onze blogster Lisanne kun jij ook een baantje krijgen in een berghut als deze…!

Daarnaast draaien de plaatselijke boeren overuren in de zomer. De koeien kunnen de wei weer in, maar de dagelijkse bezigheden gaan uiteraard gewoon door. Veel boeren zijn dan ook opzoek naar extra ondersteuning in de zomermaanden. Naast een vast salaris krijg je vaak kost en inwoning. Koeien melken, kaas maken en paardrijden zijn activiteiten die hier veelal bij komen kijken.

Tevens worden er vaak mensen gezocht voor het schoonmaken van vakantiewoningen. Dit klinkt misschien niet als de leukste baan uit dit rijtje, maar ook dit heeft zo zijn voordelen. De werktijden zijn vaak erg gunstig, zodat je zelf genoeg tijd over houdt om de bergen in te trekken.

Voel jij de adrenaline liever door je aderen gieren, dan biedt Oostenrijk ook tal van opties om in de outdoor sport te werken. Van raften tot canyoning en van Bergfuhrer tot paraglider, Oostenrijk heeft het allemaal. Om in de outdoor sport te kunnen werken is een diploma wel vereist. Uiteraard maakt dit jouw tijd in Oostenrijk wel tot een mega gaaf avontuur.
Mocht je deze diploma’s niet hebben, dan kun je natuurlijk nog altijd op het kantoor werken van bedrijven die dit organiseren, en net zoals onze blogster Kryschja meegenieten van de voordelen! Je moet natuurlijk wel weten wat je verkoopt…….

Vaste banen

Daarnaast is het ook mogelijk om met je Nederlandse diploma aan de slag te gaan in Oostenrijk. Heb je tijdens de winterperiode aardig aan je Duits gewerkt, trek dan de stoute schoenen aan en solliciteer bij een bedrijf in Oostenrijk op een vaste baan. Voor iedere studierichting is er een passende baan te vinden, ook in Oostenrijk. Zeer zeker niet alleen in de grote steden, de kleinere bergdorpjes midden in de skigebieden bieden ook genoeg mogelijkheden. Zo geeft onze eigen blogster Nadja bijvoorbeeld les op de plaatselijke basisschool in het Vorarlberg!

Wie droomt er nu niet van om het gehele jaar in de bergen te kunnen doorbrengen. Maak van je dromen werkelijkheid en treedt buiten begaande paden. Ben jij straks degene die het avontuur is aangegaan en na een werkdag verkoeling zoekt in een bergmeer? Een paar van onze bloggers gingen je al voor en we kunnen verklappen…..het is een echte aanrader!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren