Bike guide aan boord van een cruiseschip

Skiën is een wintersport en dus moet je als skileraar in de zomer een alternatief zoeken om brood op de plank te krijgen. In de afgelopen jaren heb ik als skileraar al aardig wat zomerbaantjes versleten. Van bakker tot klusjesman, ik heb het allemaal gedaan. Na een aantal seizoenen in de buitensport gewerkt te hebben was het tijd om ook in de zomer ons kikkerlandje te verruilen voor het buitenland. En dat dat zoiets bijzonders zou worden als wat ik nu aan het doen ben had ik niet durven dromen.

Ik ben fiets gids op een cruiseschip. Ja, je leest het goed, fiets gids op een cruiseschip. En dat gaat verder dan rondjes rijden over het dek. Het schip waar ik op vaar reist van plaats naar plaats over de middellandse zee. Overal waar het schip stopt ga ik met de gasten per fiets op pad. We rijden langs bezienswaardigheden en stoppen bij een goed café voor een vers kopje koffie. Wat nooit ontbreekt is een bezoekje aan het strand.

Bike guide

Het klinkt misschien wat duf maar niets is minder waar. Elke dag opnieuw wordt ik wakker op een andere plek. En op al die plekken verlaat ik het schip om samen met de gasten de plaatselijke bezienswaardigheden te bekijken en deze van de nodige tekst en uitleg te voorzien. Zo’n dynamische werkplek als die van mij kom je niet snel tegen. Afgelopen zomer fietste ik mijn rondjes door Rome langs het Coloseum, Circus Maximus, de Sint-Pietersbasiliek en de Trevi Fonteinen. In Barcelona reed ik langs de huizen van Gaudi naar het strand en bezocht ik het Olympisch Stadion en de Sagrada Familia. Maar ook bij de Nederlanders wat minder bekende plaatsen als het magische Portofino aan de Italiaanse riviera en het ongelofelijke Positano aan de Almalfi kust ik heb op de fiets aangedaan.

Bike guide

Mijn reis bracht me tot nu toe naar Spanje, Italië, Mallorca, Sardinië, Corsica, Elba, Malta en de griekse eilanden Corfu, Mykonos en Santorini. Eigenlijk is het allemaal te veel om op te noemen, maar mijn zomerbaan is bijna net zo goed als mijn werk in de winter!

Heb jij net zo’n leuke zomerbaan als Martin?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Zell am See in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen voor de beste hotels’ of ‘dit

De geschiedenis van het snowboarden

Deze week de geschiedenis van het snowboarden. Een rijke geschiedenis met veel interessante ontwikkelingen. Van een stuk hout met teugels tot de grootste wedstrijden op