Mee als skileraar met een Nederlandse reisorganisatie

Prachtig natuurlijk, elke dag lesgeven in de sneeuw als skileraar. Maar wat nou als je niet de mogelijkheid hebt om er enkele weken of zelfs maanden tussen uit te kunnen? Er zijn diverse organisaties in Nederland die skireizen organiseren waar jij als skileraar een mooie tijd kunt beleven. Robert werkt als skileraar voor de Nederlandse organisatie Skiland. Hij verteld hoe hij zijn werk als skileraar ervaart.

Aan het begin van de week komt er een bus vol met hyperactieve, vrolijke, drukke en enthousiaste schoolkinderen aan. Na een lange busreis zie je de verbaasde en glunderende gezichten van een aantal kinderen die nog nooit sneeuw hebben gezien. Deze verbazing en dit enthousiasme alleen al is goud waard.

Na de kennismaking volgt de uitleg over het programma van de komende week en bouw je direct een leuke band met de kinderen op. Diezelfde avond ga je naar de skiverhuur om schoenen en ski’s aan te meten en vertel je ze hoe ze de volgende ochtend in tenue met skipas bij de bus moeten staan.

De volgende ochtend zit je samen aan het ontbijt waarna iedereen snel de skispullen bij elkaar moet zoeken om richting de piste te kunnen vertrekken. In de ochtend krijgen alle kinderen skiles. Na de lunch gaan we de piste weer op om dit keer wat meer de pistes te kunnen verkennen. ’s Avonds is er een leuk avondprogramma en voor je het weet is de dag al weer voorbij en ben je blij om je bed te zien.

Piste

De dag daarna zit iedereen vroeg aan het ontbijt om zo snel mogelijk naar boven de bergen in te kunnen. Ze zijn besmet! Iedereen zit in de bus, klaar voor vertrek. Je vraagt voor de zekerheid nog even of iedereen zijn spullen bij zich heeft waaronder hun skipas en tja…, Maaike (15 jaar) heeft vlak voor vetrek gewisseld van jas. Ze vond dat de roze haar toch beter stond dan de gele. Snel uit de bus om een sprintje te trekken op je skischoenen om de liftkaart op te halen.

Als iedereen in de bus zit vertrekken we naar de liften en rijden we een gezellige dag tegemoet. Je ziet de kinderen met vallen en opstaan per dag groeien. Misschien lukt het aan het einde van de week wel voorzichtig de rode piste te skiën?

De vertrouwelijke band die je opbouwt met de kinderen, de gezellige crew en de korte tijd die nodig is om er even tussen uit te kunnen maken dit voor mij de ideale baan als skileraar naast mijn vaste werk in Nederland. Een absolute aanrader!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren