De eerste skiles van Pim in Königsleiten

Nadat hij les heeft gegeven in Zell am See en Neukirchen is Pim (22) dit seizoen werkzaam in Königsleiten, Oostenrijk, bij Skischule Unterwurzacher. Zijn eerste werkweek heeft hij achter de rug, je leest hier zijn ervaring:

Eindelijk was het dan zo ver! Nadat ik in de zomer werkzaam ben geweest als buitensportinstructeur is de winter aangebroken. Dit seizoen ben ik begonnen met de Landes 1 opleiding. Direct na deelname aan de opleiding ben ik doorgereisd naar mijn skischool voor dit seizoen, Skischule Unterwurzacher in Königsleiten.

SkilesDe eerste lesdag
Vorig winterseizoen ben ik als skileraar werkzaam geweest bij Skischule Zell am see, Areitbahn. Gelukkig kreeg ik de eerste paar dagen een duidelijk uitleg over hoe het binnen deze school in zijn werk gaat. Al snel kwam de eerste lesdag.
Het is toch altijd wel even spannend. Een nieuw gebied en wat voor groep ga ik krijgen?

Ik kreeg een gezellige groep met allemaal Nederlandse kinderen. De kinderen waren ingedeeld bij niveau 4+, dat wil zeggen grof-parrallel. Een groep waar ik lekker mee rond kon gaan toeren en die ik nog veel kon leren!

Na de kinderen een vette team-yell geleerd te hebben brak het feest los. We hebben vele meters gemaakt en na 2 dagen begonnen de meeste al voorzichtig achter me aan te carven. Maar het leukst om te doen vonden ze het springen, de buckels, de paden en vooral een hoop herrie maken samen met onze favoriete liftman Herman!

Slalom
Woensdag middag was de slalomwedstrijd. Met een gezonde spanning stonden de kinderen aan de start. Alles wat ze die week hadden geleerd moest nu zorgen voor de snelste tijd. Nadat alle kinderen door de slalom waren geskied hebben we ons de rest van de dag gericht op het ‘freestylen’. Van het achteruit skiën in pflug tot het springen van een 180° sprong, we hebben het allemaal gedaan die middag. Met de sneeuw tussen de oren en een glimlach van oor tot oor leverde ik de kinderen aan het eind van de dag weer af bij hun ouders.

Prijsuitreiking
In verband met de kerstdagen werd de prijsuitreiking verschoven naar vrijdag. Één voor één kwamen de kinderen naar voren om hun oorkonde en medaille op te halen.

Stiekem was ik best trots op me kleine rakkers! Het was een week van veel lachen om en met de kinderen. Zowel de kinderen als ik zelf hebben een leuke week gehad en met dat gevoel ga ik vol goede moed een nieuwe week tegemoet!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het