De eerste skiles van Pim in Königsleiten

Nadat hij les heeft gegeven in Zell am See en Neukirchen is Pim (22) dit seizoen werkzaam in Königsleiten, Oostenrijk, bij Skischule Unterwurzacher. Zijn eerste werkweek heeft hij achter de rug, je leest hier zijn ervaring:

Eindelijk was het dan zo ver! Nadat ik in de zomer werkzaam ben geweest als buitensportinstructeur is de winter aangebroken. Dit seizoen ben ik begonnen met de Landes 1 opleiding. Direct na deelname aan de opleiding ben ik doorgereisd naar mijn skischool voor dit seizoen, Skischule Unterwurzacher in Königsleiten.

SkilesDe eerste lesdag
Vorig winterseizoen ben ik als skileraar werkzaam geweest bij Skischule Zell am see, Areitbahn. Gelukkig kreeg ik de eerste paar dagen een duidelijk uitleg over hoe het binnen deze school in zijn werk gaat. Al snel kwam de eerste lesdag.
Het is toch altijd wel even spannend. Een nieuw gebied en wat voor groep ga ik krijgen?

Ik kreeg een gezellige groep met allemaal Nederlandse kinderen. De kinderen waren ingedeeld bij niveau 4+, dat wil zeggen grof-parrallel. Een groep waar ik lekker mee rond kon gaan toeren en die ik nog veel kon leren!

Na de kinderen een vette team-yell geleerd te hebben brak het feest los. We hebben vele meters gemaakt en na 2 dagen begonnen de meeste al voorzichtig achter me aan te carven. Maar het leukst om te doen vonden ze het springen, de buckels, de paden en vooral een hoop herrie maken samen met onze favoriete liftman Herman!

Slalom
Woensdag middag was de slalomwedstrijd. Met een gezonde spanning stonden de kinderen aan de start. Alles wat ze die week hadden geleerd moest nu zorgen voor de snelste tijd. Nadat alle kinderen door de slalom waren geskied hebben we ons de rest van de dag gericht op het ‘freestylen’. Van het achteruit skiën in pflug tot het springen van een 180° sprong, we hebben het allemaal gedaan die middag. Met de sneeuw tussen de oren en een glimlach van oor tot oor leverde ik de kinderen aan het eind van de dag weer af bij hun ouders.

Prijsuitreiking
In verband met de kerstdagen werd de prijsuitreiking verschoven naar vrijdag. Één voor één kwamen de kinderen naar voren om hun oorkonde en medaille op te halen.

Stiekem was ik best trots op me kleine rakkers! Het was een week van veel lachen om en met de kinderen. Zowel de kinderen als ik zelf hebben een leuke week gehad en met dat gevoel ga ik vol goede moed een nieuwe week tegemoet!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren