De poeder is geweldig, zo diep! Maar we zitten wel vast…

Dat er heel veel sneeuw is gevallen in Oostenrijk zal inmiddels wel bij iedereen bekend zijn. Er is inmiddels zoveel sneeuw gevallen wat ervoor gezorgd heeft dat bepaalde wegen dicht zijn en skigebieden afgesloten zijn van de buitenwereld. Dit is ook in Saalbach-Hinterglemm het geval, hier geeft Quirine Domela les bij Skischule Fürstauer.

Quirine aan het woord;

Het is een winterwonderland hier in Saalbach, er is dit weekend tussen de 50 en 100 cm nieuwe sneeuw gevallen. De weg is sinds gister avond 19 uur dicht voor onbepaalde tijd. Het blijft de hele tijd zwaar sneeuwen, dus voorlopig zitten we niet in de bus naar huis. De skilessen deze morgen zijn gewoon doorgegaan, er zijn wat liften open dus er kan geskied worden.

De poeder is geweldig, zo diep! Vanwege het grote lawinegevaar moet je goed opletten waar je wel en niet heen gaat, maar zelfs op de piste ligt nu een dikke laag poedersneeuw! Het zicht is slecht en boven op de berg waait het hard, maar op de lagere pistes kan iedereen van de sneeuw genieten.

Wanneer de weg weer opengaat is dus nog niet bekend, we zullen jullie op de hoogte houden!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren