Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! Een update vanuit Kappl en Hinterglemm

We raken er maar niet over uitgepraat, het sneeuwt in Oostenrijk en niet zo’n beetje ook! Op moment van schrijven valt het met bakken uit de lucht en voor komend weekend is er gemiddeld nog een meter (of zelfs meer!) voorspeld. Onze bloggers in de sneeuw maken het momenteel van dicht bij mee, hier een korte update vanuit Kappl en Hinterglemm!

Jarin vanuit Kappl:

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw.
We hebben het hier over het goedje dat dagelijks naar beneden komt aan de noordkant van de Alpen.

Nog eens 50 centimeter.

Ook het skigebied Kappl in Tirol plukt hier de vruchten van! Met de stroming van de afgelopen weken zaten we niet in de meest gunstige hoek. Toch mag er niet van tekorten worden gesproken want wat een sneeuw is er hier naar beneden gekomen. En het blijft maar doorgaan, ook morgen staat er tot 50 centimeter op de planning.

Helaas moeten we niet vergeten dat we rekening moeten houden met een paar minpunten; sneeuwval, mist en hoog lawinegevaar. Factoren die niet onderschat kunnen en mogen worden Al lijkt het allemaal zo mooi, in de realiteit kun je alleen op de piste genieten van de poeder, daarbuiten is het te gevaarlijk. Voor nu is het dus genieten geblazen op de piste en wachten op betere condities hoger op de berg.

Simone vanuit Hinterglemm:

We hebben afgelopen 2 weken les gegeven bij skischool Snow & Fun in Hinterglemm. Afgelopen week heeft het continu gesneeuwd, dag én nacht. Tijdens het lesgeven waren de pistes dan ook telkens bedolven onder een dikke laag poedersneeuw. Helaas stond er ook een flinke wind, waardoor meerdere liften waren gesloten of alleen tot het middelstation geopend waren. Zoals bekend is het lawinegevaar dan ook zeer hoog op het moment.

Ons plan was om zaterdag eerst zelf nog wat pistes te pakken en ‘s middags naar huis te rijden. Maar er kwamen steeds meer berichten over nóg meer sneeuw en wind waardoor de wegen moeilijk begaanbaar zouden zijn. Daarom hadden we vrijdagavond besloten om alsnog vrijdagnacht om 12 uur weg te rijden uit Hinterglemm. Het sneeuwde nog steeds erg hard maar we kwamen zonder problemen de grens over. Maar voordat we de snelweg op konden rijden in Duitsland, moesten we alsnog de sneeuwkettingen om de banden leggen toen we over de Deutsche Alpenstrasse reden.

Sneeuwkettingen.

We hebben een uur met de kettingen gereden en konden daarna op een redelijk schone snelweg verder zonder kettingen. Onderweg hadden we nog veel sneeuw en verderop in Duitsland regen en sterke wind. Zaterdagmiddag kwamen we uiteindelijk weer veilig terug in Nederland. We waren blij met onze beslissing om nog last minute weg te rijden, omdat het dal van Saalbach Hinterglemm zaterdagavond werd afgesloten voor al het in- en uitkomende verkeer. Gelukkig is de weg nu weer open!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren