Wintersport buiten Europa

In een wereld waarin afstanden steeds makkelijker en sneller overbrugbaar zijn, zijn we niet meer beperkt tot de standaard Europese wintersportbestemmingen zoals Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Voor een avontuurlijke wintersportvakantie of een seizoen als skileraar zijn ook buiten de Europese grenzen tal van wintersportmogelijkheden.

De Verenigde Staten en Canada zijn bij de meesten wellicht wel bekend vanwege de karakteristieke winters. Daarnaast zijn er ook bestemmingen die meer bekend staan als zomerbestemmingen. Wereldwijd zijn bergen te vinden waar je, in het daar geldende winterseizoen, kan genieten van een seizoen als sneeuwsportleraar of een wintersportvakantie.

Noord Amerika

Canada

Een winterwalhalla! Sneeuwzeker, met gemiddeld zo’n vijf meter sneeuwval. Sterker nog, door de vrij droge lucht is heerlijke poedersneeuw gegarandeerd. De winterseizoenen zijn er lang, in de meeste skigebieden kun je van begin november tot eind mei skiën.
De bekendste en meest bezochte skigebieden zijn Whistler (de grootste), Banff en Lake Louise.

Verenigde Staten

In de Rockies in de staten Utah en Colorado vind je van alle skigebieden in Amerika over het algemeen de beste sneeuw. Vail en het mondaine Aspen, Breckenridge en Park City zijn een bezoek waard tussen november en mei.

Zuid Amerika

In het zuiden van zuid Amerika moet je zijn, in de Andes. In de landen Argentinië en Chili. De seizoenen zijn omgedraaid, in de Nederlandse zomer van half juni tot begin oktober boek jij je wintersport naar Zuid Amerika! Cerro Catedral, op ongeveer twintig kilometer van de stad Bariloche, in Argentinië en de gebieden Portillo en de Tres Valles: Valle Nevado, El Colorado en La Parva in Chili zijn de bekendste gebieden aldaar.

Afrika

Denk je aan Zuid-Afrika dan komen bij de meesten eerst de ‘big five’ voorbij wandelen. Maar ook daar valt in de maanden juni, juli en augustus sneeuw. Afriski Mountain Resort in Lesotho, een klein onafhankelijk land volledig omsloten door Zuid-Afrika, is the place to be.

Azië

Voor een onvergetelijke ski-ervaring ga je naar het Japanse noordelijke eiland Hokkaido. Ook wel het poederparadijs genoemd, dankzij invloeden van de Siberische luchtstroom. Het kan er dagen achtereen sneeuwen en tot wel 20 meter over het seizoen. Het seizoen is van december tot en met mei. Daarnaast zijn er nog vele skiresorts te vinden vanuit Tokyo. In de regio Nagano heb je onder andere Hakuba, Shiga Kogen en Nozawa Onsen.

Oceanië

Nieuw-Zeeland

Bij ons hartje zomer, maar daar volop winter: de maanden juni, juli en augstus. Zowel op het Noordereiland als het Zuidereiland kun je hier skiën. De bekendste plaats is Queenstown, op het Zuidereiland, van waaruit de skigebieden Coronet Peak en the Remarkables te bereiken zijn. En vergeet ook niet te stoppen in Wanaka, daar ski je in Treble Cone, Cardrona en het kleinere Snow Farm.
Op het Noordereiland ligt het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland: Whakapapa, met meer dan dertig skipistes.

Australië

Als je aan Australië denkt, denk je ook niet meteen aan besneeuwde bergtoppen. Echter, je kunt in de Australische wintermaanden, van juni tot en met oktober op diverse plaatsen skiën en snowboarden. Alleen in de zuidelijke staten New South Wales, Victoria en op het eiland Tasmanië. Perisher in New South Wales is het hoogstgelegen en grootste skigebied van Australië met meer dan 50 skiliften. Het ligt op ongeveer zes uur rijden van zowel Sydney als Melbourne.

Doordat we in een wereld leven met twee halfronden kun je het hele jaar door skiën, mocht je niet genoeg van de sneeuw en kou krijgen.Ben je op zoek naar een alternatieve wintersportbestemming? Verleg letterlijk eens je grenzen en beleef een uniek winteravontuur en een compleet andere wintersportervaring buiten Europa.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren