Een dag uit het leven van skilerares Lisanne

‘Maar je bent toch gewoon een beetje aan het skiën met die kinderen?’ Een veelgehoorde vraag, want wat doet een skileraar nu precies de hele dag, behalve skiën? Vandaag nemen we je mee op een werkdag van een skileraar!

Om 9.00u moet ik me melden in de skischool. De eerste kinderen staan al te wachten en zwaaien zodra ze me zien! Even gedag zeggen en daarna snel de skischoenen aan. Deze hebben droog en warm de nacht doorgebracht in de kelder van de skischool. Toch fijn om je dag te beginnen met warme voeten!

Daarna met collega’s het kinderland opbouwen. De één bouwt een slalom, de ander boort gaten in de sneeuw om de figuren in vast te zetten, nog een ander haalt nog gauw wat materiaal op. Als het kinderland staat kan de dag echt beginnen!

Allemaal verzamelen.

Om 9.30 verzamelen de kinderen en hun ouders zich bij de blauwe vlag. Op zondag zijn de eerste groepen samengesteld en op maandag weet ieder kind bij welke leraar hij hoort. Ik tel m’n zeven kinderen en ben klaar om richting de gondel te gaan! Eén kind komt bij de gondel niet door de poortjes heen, een geknikte liftkaart… Ik zeg tegen m’n kinderen dat ze aan de zijkant moeten wachten en trek een sprintje naar de kassa. Daar snel een nieuwe liftkaart regelen en weer een sprintje terug. Gelukkig hebben ze allemaal netjes op me gewacht en dan kunnen we eindelijk naar boven.

Eenmaal boven kunnen we nog niet gaan. Een kind moet plassen. Ik deel het eerste rondje ‘skibonbons’ uit aan de kinderen we wachten tot we weer compleet zijn. Heeft iedereen z’n ski’ aan, stokken goed vast en allemaal opgewarmd? Let’s go!

We beginnen met een rondje over de familie-afdaling, nog even geen oefeningen maar gewoon even inkomen. Daarna is het tijd voor een oefening om het parallelskiën te verbeteren. Tijdens deze oefening tillen de kinderen de achterkant van hun bergski iets op, zodat ze voelen hoe het is om druk te zetten op je dalski.
Na deze oefening is het tijd voor een rondje door het funpark! Over een box skiën waar geluid uit komt en daarna door de tunnel.

Middagpauze.

Voor ik het weet is het 11.45, snel richting het restaurant want het is tijd voor de middagpauze. Drie van de zeven kinderen worden opgehaald en eten met hun ouders. De andere vier gaan met mij mee. In het bergstation is een speciaal restaurant voor de kinderen van de skischool. Geen lange rijen van mensen die ook pauze houden, maar alleen skischool kinderen en je collega’s. Heel fijn geregeld!
Alle jassen uit, handschoenen in de helm en een plekje aan één van de tafels zoeken. Wat is er vandaag allemaal te krijgen? Ik spiek bij m’n collega en zie dat de kinderen kunnen kiezen uit patat met kipnuggets, Kaiserschmarrn of spaghetti bolognese. Ik kies twee hulpjes uit die met mij mee het eten gaan halen. Als de kinderen hun eten hebben, ga ik zelf ook wat halen. Het skilerarenmenu bestaat uit soep en een hoofdgerecht. Omdat ik ’s avonds geen zin heb om te koken bestel ik het menu, scheelt vanavond weer koken!

Als iedereen uitgegeten is en de tafel netjes is afgeruimd, is er nog genoeg tijd om een spelletje te spelen. In het restaurant is altijd wel ergens een kaartenset te vinden, dus tijd voor een potje kaarten. Na het kaarten gaan alle kinderen naar wc en daarna is de pauze alweer voorbij. Allemaal weer de jassen aan, handschoenen aan en helm op! Oja, ik moet nog betalen. Snel geef ik de etenskaartjes af en kunnen we naar het trefpunt. Daar staan de andere drie kinderen al te wachten en dan is het tijd om te gaan!

Toch wel een beetje moe…

Na de pauze doen we nog wat oefeningen, skiën we over heksenpaadjes en doen we nog een rondje door het funpark. Als afsluiting nog de dalafdaling door het bos en dan staan we om 15.00 uur weer bij de skischool. De meeste ouders staan al te wachten en willen naar huis, maar de kinderen zijn nog lang niet moe. De skilerares daarentegen… 😉

Als alle kinderen zijn opgehaald, bouwen we gezamenlijk het kinderland weer af. Alles netjes opgeruimd en waar het hoort en dan kan de tent met het materiaal weer dicht. Tijd voor de administratie. In de skischool staan al veel collega’s te wachten om de cursuskaartjes van hun groep af te scannen, dus heb ik even de tijd om met collega’s te kletsen en de dag door te nemen. Ik ben al snel aan de beurt om af te scannen en daarna ben ik dan echt vrij! Met een aantal collega’s gaan we nog wat drinken in de bar en dan zit de werkdag erop!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren