De Snow College Anwärter I ervaring van Nicolas

Een opleiding tot skileraar is meer dan leren skiën en lesgeven. Het is een intensieve week die je samen met je medecursisten beleeft. Aan het eind van je opleiding ben je niet alleen een diploma als skileraar rijker, maar ook een paar nieuwe vrienden voor het leven. Nicolas volgende het eerste deel van zijn Anwärter opleiding in Nederland en verteld je graag over zijn ervaring.

Mijn naam is Nicolas Maene en ik heb in Skidôme Terneuzen bij Snow College mijn opleiding Anwärter I voltooid. Het was een fantastische ervaring waarbij ik niet alleen veel geleerd heb, maar ook goede vrienden heb gemaakt. Met veel goede moed en een kleine angst voor het Duitse aspect van de opleiding, heb ik mij een kleine maand voor de start van de opleiding ingeschreven.

De angst voor de taal bleek achteraf totaal niet nodig geweest. Verschillende deelnemers konden bij aanvang van de opleiding amper tot geen Duits. Maar de inhoud van opleiding was zeer goed en iedereen stond klaar om elkaar te helpen. Aan het einde van de opleiding hadden we de Oostenrijkse skiterminologie zo onder de knie, dat we klaar waren voor de examens. Het Duits bleek voor niemand een probleem te zijn. Mocht je zelf op het punt staan een opleiding tot skileraar te gaan volgen, maar twijfel je over je ervaring met de Duits taal, dan biedt Snow College extra cursusdagen aan waarin het Duits geoefend wordt.

Tijdens de opleiding verbleef ik in de buurt van de indoor skipiste Skidôme samen met nog vijf andere cursisten. Het was een intensieve week, maar dat was het dubbel en dwars waard. We zaten in een groep waar de leeftijden ver uiteen liepen. De jongste was 15 en de oudste 43 jaar. Het was een groep waarin er heel veel gelachen werd en we allemaal terug kunnen kijken op een geslaagde week.

Zondag ochtend zijn we na een korte introductie begonnen aan de opleiding. Van de uit Oostenrijk afkomstige opleider kregen we dagelijks vier uur theorie en vier uur praktijk. Donderdagochtend hadden we de theorie examens van bewegingsleer, kinderonderwijs, materiaalkennis en het lesgeven. Later op de dag werden de examen lesgeven afgenomen in de praktijk. De dag daarop hadden we de praktijkexamens schoolse vormen en afdalingen op eigen niveau. Alle examen winst ik positief af te sluiten, en dus ben ik nu in het bezit van het eerste deel van de Anwärter opleiding.

Met Snow College Anwärter I ga ik alvast aan de slag als leraar bij Skischool Terneuzen. Na het volgen van de opleiding heb ik de smaak te pakken gekregen en heb ik mijzelf direct ingeschreven voor het tweede deel van de opleiding. Deze opleiding zal in de herfstvakantie van start gaan in Kaprun. Als ik die opleiding positief weet af te sluiten ben ik in het bezit van het Oostenrijkse beroepsdiploma Anwärter waarmee ik in heel Oostenrijk aan de slag kan.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik iedereen aan kan raden zijn opleiding, net als ik, via Snow College te volgen. Heb je zelf interesse in een Anwärter I of II opleiding? Morgen is de volgende informatieavond van Snow College over de opleidingen en voorbereidingstrainingen.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het